Chwilowy spadek mocy i obrotów :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z silnikiem - wyglada to mniej więcej tak:
w czasie jazdy nagle silnik traci moc - przy właczonym biegu dochodzi do ok 2000obr/min i koniec (a na dodatek zaczyna szarpać), jak wcisne sprzęgło to obroty normalnie reagują na pedał "gazu"
Wyskoczyło mi to z tydzień temu po raz pierwszy - ale po zatrzymaniu i wyłączeniu na chwilę silnika wszystko wróciło do normy. No i dzisiaj sytuacja się powtórzyła dwa razy.

Czego szukać i co może być przyczyna?

ps. 1.6 16V na benzynie

Po mojemu to coś z problemem w dostarczaniu paliwa. Wymień filtr i sprawdź pompę. Tyle mi do głowy przychodzi.
Może też kable albo świece ...

[ wiadomość edytowana przez: munIO dnia 2004-10-23 13:59:28 ]

Ciekaw jestem, czy to co zauważyłem ma jakiś związek z problemem - przy tankowaniu zauważyłem, że w zbiorniku paliwa panuje całkim spore ciśnienie! A chyba raczej powinno go tam nie być?!

Raczej podciśnienie. I czasem bywa.

Cytat:
2004-10-23 20:16:51, WilK pisze:

no właśnie tak myslałem, że powinno być, ale to było nadciśnienie - do tego stopnia, że aż korek odskoczył - nic nie rozumiem

No, to nad wymiar dziwne. Może czas juz dla mnie poczytać znów cosik przy jedzeniu

Cytat:
2004-10-23 20:16:51, WilK pisze:

u mnie zanim załozono mi LPG to jak wyciagałem korek na stacji paliw to zasysało mi prawie zawsze powietrze do baku czyli miałem podcisnienie
Czy to zle ??? coś mam zatkane???

Co spadku obrotów to miałem cos takiego samego ale jak mi brakło gazu w zbiorniku a kontrolka rezerwy sie nawet nie zapaliła ale przelaczylem na PB spojrzałem na przebieg i wszystko było jasne ze gaz sie skonczył.

żeby wątek zamknąc jako rozwiazany, powiem, że u mnie przyczyną takiego wrednego zachowania była umierająca pompa paliwowa