Drgawki auta przy predkości około 120 km/h !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyczuwam drżenie (szatkowanie) samochodu prawdopodobnie od silnika przy prędkościach ok. 110-120 km/h i przy zwiększaniu prędkości wzmaga się. Jeśli wyłączę na luz drgania ustępują. Jest to modelik Escorcika z października 1995 roku poj. 1,6 16V, silnik „ZETEK”o przebiegu 93 tys. km

ja stawiam na przegub od skrzyni biegów.....prawy, lewy....albo obydwa......u mnie takie objawy były spowodowane właśnie przez obydwa przeguby.....
może też być poduszka silnika któraś

hmm....zaczął bym od wyważenia kół, czyli najprostszej i najtańszej sprawy, potem sprawdzenia przegubów i półosi. Bo kiedy jedziesz normalnie na biegu to wszystko jest sprzężone ze sobą i łatwo przenosi drgania. W momencie kiedy wrzucasz luz napięcia między poszczególnymi elementami znikają. Tak myślę. Niech się jeszcze ktoś wypowie.

Czy to jedyne objawy ????

i ja bym optował za przegubami tak jak Micab. Trzebaby podnieść samochód na podnośniku i poruszać półośkami...jeśli są tam luzy będą wyczuwalne

poprostu ci wybulilo do srodka delikatnie opone.

Ja stawiam na ciężarki przy felach lub pęknięte płutno w bucikach

ja zrobiłbym tak jak dkorek jeśli to nie to zajrzałbym na pasek rozrządu! tam jest już koło 100 tyś a niewiadomo czy zmieniałeś! pozdrowionka

Moża by się teź przyjrzećłożyskom kół w RST miałem taki objaw jak miałem luz na tylnym łożysku

Dzieki śliczne jak narazie wiem ze mam walnięta prawą opone.

jak By to było to to super, jak by sie okazało ze jednak nadal sie powtarza awaria napisze !!!

Pozdrawiam

No to podejżewam, że problem rozwiązany.

idzie sie przyzwyczaic. Ja mam a raczej nie mam zawieszenia powyzej 130 plyne po drodze.Mam nie wywazone gumy idzie sie przyzwyczaic a co sie dzieje przy 150 wole nie mowic w 5 osob na pace "Dupa" szaleje(tyl auta) heheh mowie wam idzie sie przyzwyczaic. Gorzej by mi bylo z auta rocznik 2005 przesiac sie na 1990 troszku złuzyty niz z 1990 na 2005 ale tak ma chyba kazdy
wiec moje teoria jest taka IDZIE SIE PRZYZWYCZAIC HEHEHE

Siemka
Popieram Micaba!!!!!!!11

Siemka
Popieram Micaba!!!!!!!11