MotoNews.pl

SCANER-11 dla Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ludzie powiedzcie mi jeśli ktoś się orientuje czy takie cudo można gdzieś nabyć i ewentualni egdzie i za ile... słyszę różne ceny, jedni mówią że 5000 (tysięcy) inni że nie więcej niż 100 zł,. Wydaje mi się że widziałem coś takiego na Allegro za 70 zł (!!) i nie piszę tutaj o tym klipsie do odczytu błysków (cena identyczana!!)... Poniższy scaner razem z książka (opis kodów) to potężne narzędzie, tylko jak go zdobyć... Można sie podpiąć kablem (patrz wątek "Widzelista to a może to już było") pod laptopa ale to nie to samo... Ciekawy jestem waszej opini na temat tego sprżętu, może ktoś to posiada ???

Chyba dobrze kumam ze to jest cos w stylu VWnowskiego VAGa?
To co jest na zalaczonym obrazku przypomina mi urzadzenie o nazwie KTS .... dobra do rzeczy

Zeby siem podlaczyc i zbadac bledy i inne takie potrezbne sa

- komputer (najlepiej notebook)
- przejsciowka z kompa w aucie na coma lib usb w notebooku
- oprogramowanie

Mam jakis 70 plyt CD z roznego rodzajami softem + opisy jak zrobic interface (przejsciowke) itd zobacze czy mam do espero ale powinienem miec mam dosc duzo DU

dam znac

pozdr

Jesli posiadsz porzadnie wykonany kabel dla Espero + program w jezyku polskim + jakąś konkretną instrukcję to po prostu podaj cenę a ja pomysle... slenna@o2.pl Z softem i kablem nie ma wiekszego problemu wlasnie jestm na etapie kompletowania czesci (schematy mam) ale jakbys mial konkretny zestawik dla Espero to nie bede sobie tym glowy zawracal i kupilbym - jesli cena nie bedzie kosmiczna Dzieki za oferte - czekam na konkrety...

thaniel, a ja bardzo chetnie respektuje wrzucenie takiego kompleciku (interface, kody etc) na nasza strone klubowa z podziekowaniami dla Was za materialki - jak bedziesz mial jakies konkrety to bardzo Cie prosze o wiadomosc na priv lub na gadugadu 451258.

dzieki !!

Skanner o który Slenna pytasz to samodzielne urządzenie do monitorowania pracy silnika (faktycznie jak VW VAG), ale niestety z bardzo ograniczoną możliwością ingerencji w jego parametry.
Można nabyć cuś takiego bez problemu w cenie ok. 3500 zł.
Właśnie chcę ściągnąć takie cuś z niemiec z tym, że ze zmienionym softem, który właśnie da mi możiwość zmiany parametrów motorka podczas jazdy.

jest polski odpowiednik scanera 11 wykonywanym przez AUTOMEX z gdanska www.automex.pl
polski odpowiednik jest o tyle lepszy ze ma wgrane oprogramowanie Oryginal made in koreal wyamagal wkaldania odpowienich pamieci FLASZ

Szkoda że żadnen mądry człowiek nie pomyślał o napisaniu EMULATORA takiego cuda dla PC.... Istnieją oczywiście różne programiki o których była już mowa na forum (właśnie nie wim dlaczgo watek został usunięty bo miałem pytania do jednego kolegi...)
ale te programiki są dla mnie po prostu nie zrozumiałe. Jakiś kolo sprzedawał na Allegro przeróbkę "ALDL Monitora" w j. polskim ale zdaniem Daniela Olechowicza nie działa ona z kablem do ktorego jest dostepny schemat i potrzebny jest program GM Monitor... I tu BIG PROŚBA - jeśli ktoś go ma i ewentualnie posiada opis parametrów lub coś w temaci to bardzo proszę slenna@o2.pl A z drugiej strony fajnie byloby rozwinąć temat na stronie zbierając już i tak obszerne informacje związane z wątkiem...

na stronie www.automex.pl masz urzadzenie AMX550 ktore jest dokladnie takie jak scaner 11 cenia 4750 netto

Nie o to chodzi... za 4000 zł moge serwisowac w warsztacie do smierci... skladam interfejs i kupuje laptopa za 2000 - 3000 zł tylko potrzebny mi program GM Monitor w wersji FULL ale niestety "nikt nie ma" Przeciez moge zapłacić nie chce freee.

podjedcie do mnie do warsztatu w szczecinie to klubowiczom za darmo podłocze skaneraka i odzczytam błedy