Czy te sprężyny podejdą??? E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko, czy sprężyny (przód -40 tył -20) które jeździły w 328 będą pasować do 318 is??? Czy może mają inny kształt i nie będą pasować w "otwory" montarzowe?? Bo moge kupić takie za nie wielkie pieniądze, podobno mają przejechane 5000km, i właściciel twierdzi że wejdą, ale to on je sprzadaje i może różne żeczy mówić.

I drugie pytanie, napewno jak założył bym te sprężyny do fabrycznego zawieszenia to amory będą dostawać dużo bardziej, ale ile wytrzymają??? Czy siądą mi po jednym sezonie??? Na dzień dzisiejszy mają przejechane 120tys z czego z 5tys w Polsce.

za ile je mozesz kupic ??? zestaw 4 nowych sprezyn do e36 obnizajacych o 30mm na ebay mozna kupic za 100 euro (w polsce podobnie) koles pisze ze do nich (-30mm) nie trzeba zmieniac jeszcze amortyzatorow moze do -40mm tez sie obejdzie bez zmiany

za 200zł

Tylko troche się zastanawiam, bo napewno będzie lepiej wyglądał i będzie lepiej się jeździć, ale co w zimie i co z krawiężnikami??? Teraz czasem jak jade uliczką dojazdową to przez te koleiny i zamarźnięty lód między nimi ocieram podwoziem, to co dopiero jak przód będzie stał 4 cm niżej

ja bym nie zakladal bo tez juz zdarzylo mi sie przytrzec podwoziem.

Cytat:
bo napewno będzie lepiej wyglądał i będzie lepiej się jeździć

z tym lepiej jeździć to po autobani a nie ulicach 3-ciego świata
tak niskie sprężyny wprowadzą w połączeniu z amorami (po 120tyś)widmo seryjnymi dużą nerwowość auta

Jak jesteśmy przy sprężynach.Mam pytanie czy jest różnica między sprężynami do tylnych amortyzatorów w E34 w zależności od silników-ja mam w tds.
I jeszcze jedno czy może sprężyny z E39 będą pasowały-bo zanajomy ma ale nie wiem czy będą pasowały.