MotoNews.pl

[126p]Jak zrobić dobry tłumik na nowej puszce??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Będe za niedułgo zmieniał troche silnika : dolot, gażnik , podstawka(ki),głowica, kolanka, wydech ....
I o wydech mi właściwie chodzi, mam nową (dużą) nieużywaną puszke, jednego żółwia seryjnego i jednego "sportowego" prawdopodobnie Michaela (jest podziurawiony) .
I pytanie kture kieruje do weteranów tego forum : Czy dało by się coś z tego złożyć??? albo nie zabardzo składać tylko poprostu wybebeszyc dać końcuwe z michaela??? Dodam że nie chce tu widzieć opini w stylu " Stary weż se rury wydechowe wspawaj do rury fi 100 od strony auta zaspawaj i wież jak ryczy??? bo takie coś też słyszałem
Chodzi mi o to żeby "uwolnić" wydech żeby potem fajnie współgrał z splanowana głowicą , przerobionym gaźnikiem i dolotem, nie musi byc błosny , dzwięk jest tu najmniej istotny.....

Cytat:
2005-02-20 14:36:53, wuszy pisze:
(...)
Dodam że nie chce tu widzieć opini w stylu " Stary weż se rury wydechowe wspawaj do rury fi 100 od strony auta zaspawaj i wież jak ryczy??? bo takie coś też słyszałem
(...)

Opinie zobaczysz raczej w stylu:
BYŁO!
albo
WYSZUKIWARKA!

(bo było wieele razy... i lepiej poszukaj...)

Cytat:
(bo było wieele razy... i lepiej poszukaj...)

Bo co
Co ty se myślisz że co?? Że się wczoraj na forum zarejstrowałem ??
1* Szukałem , nie znalazłem tego co mnie interesuje...
2*Jak nie rozumiesz co mnie interesuje to przeczytaj pytanie jeszcze raz jak nie pomogło powtarzaj aż do skutku.
3*Weterani to dla mnie F&F members np.: poochaty,dooh,moch,mountez
i oczywiście:
ZoLt4R ( kryterium poligonu rulezz) czy R E K I N

Pozdr. i dzięka za wypowiedź.....

Spoko... pisz MEMBER a nie weteran... OK - juz sie nie udzielam... (brakuje napisu - only for MEMBER)

lol

only for MEMBER???? nie no co ty .
POprostu nielubie nie na temat.
zwracam honor poniosło mnie

wybebesz nową puszke, dospawaj końcówke od michaela i ognia....a jedyny słuszny wydech to struma

mnie sie wydaje ze propozycja armaty jest najlepsza, byl calkiem niedawno bardzo konkretny temat o wydechach, czemu interesuja cie tylko opinie memberow ? pzdr

Nie pisze że tylko memberów - ale takich co wiedzą co piszą.
W tej końcówce jest siateczka , jak myśle do wygłuszenia , wywalic ją?? jak juz pisałem nie zależy mi na super-mega-ryk-sound-tłumik-u . Myśle że jeśli ją zostawie będzie ciszej a wpływu na poprawe dynamiki nie będzie to miało pozdro

Dla mnie pusta pucha nie jest najlepszym rozwiązaniem - w każdym razie na bazie puchy z FLa. Czy wtedy spaliny wlatujące do puchy z rur skierowanych naprzeciw siebie nie uderzają w siebie? To chyba nie ułatwia wylotu spalin...

Niech mnie ktoś oświeci co takiego jest dobrego w pustakach
Pozdro

najlepiej by bylo jakbys ja wybebeszyl ale wyloty spalin sprowadzil wewnatrz puszki do jednej rury i z tej jednej rury dopiero wylot do puszki i przez pusta puszke i rure na zewnatrz

A moze cos takiego?

Spaliny z dwoch garkow lacza sie przed tlumikiem, w tlumiku jest kawalek rury i wyprowadzenie na zewn. Zeby bylo ciszej troche mozna nie wstawiac rury w srodku przez co zostanie jedna komora. Jesli chodzi o dzwiek to jest "donośny"

Cytat:
2005-02-21 10:38:56, eLMo126 pisze:
A moze cos takiego? Spaliny z dwoch garkow lacza sie przed tlumikiem, w tlumiku jest kawalek rury i wyprowadzenie na zewn. Zeby bylo ciszej troche mozna nie wstawiac rury w srodku przez co zostanie jedna komora. Jesli chodzi o dzwiek to jest "donośny"

Takie cuś, to już rozumiem - nie ma zaburzeń przepływu to sie nazywa swobodny wylot spalin

[ wiadomość edytowana przez: royber dnia 2005-02-21 14:48:26 ]

eLMo126 Mam pytanko (sorki że troche nie na temat) co to jest u ciebie koło tłumika takie czarne coś plastikowe??

Cytat:
2005-02-21 14:52:54, Ostry87 pisze:
eLMo126 Mam pytanko (sorki że troche nie na temat) co to jest u ciebie koło tłumika takie czarne coś plastikowe??

włąsnei

a nie jest to dmuchawa założona - ogrzewanko??

Cytat:
2005-02-21 14:52:54, Ostry87 pisze:

Klima

Skoro przeszukałeś poprzednie tematy, to pewnie widziałeś jaki ja mam pomysł na wydech ?? Ja sobie takie coś wymyśliłem, ale nie chce mi sie tego robić, ale podobno bardzo ładnie odmula silnik z tym że bez tych rur perforowanych, poprostu płeny wylot, przelot odlot