MotoNews.pl
3 Silnik do spryskiwaczy. (143257/26) - NT

Silnik do spryskiwaczy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Zepsół mi się silniczek do spryskiwaczy. Trzeba kupić oryginalny, albo pasują jakieś z innych aut, espero 1,5?
Może ktoś miał ostatnio podobny problem!
pozdrawiam
adam

Oryginalny silniczek kosztuje 25 zł.Ale jak chcesz,to możesz coś dobrać,np.od japończyka za 100 zł, czy francuza za 70zł.

PS.Do Piotrka-dobrych masz naśladowców?

Witam ponownie.
To może zostanę przy tym oryginalnym za te 25 zeta. CZy ten silnik jest tam wklejony czy wkręcony w ten zbiornik?
pozdrawiam
Adam

Dla wersji z abs jest wciśnięty

Cytat:
2006-04-19 08:33:07, malin2 pisze:
Dla wersji z abs jest wciśnięty

Bez abs też jest wciśnięty.Przez oring.

Cytat:
2006-04-19 07:37:54, JaRabbit pisze:
PS.Do Piotrka-dobrych masz naśladowców?

Nierozumiem?

Cytat:
2006-04-19 09:31:42, piotr_ek pisze:
Nierozumiem?

Krolik probowal nasladowac Twoj moherowy styl

ja się zastanawiam nad dobraniem z innego samochodu nawet droższy
bo kupiłem nowy oryginalny io tak samo pryska jak stary zastanawiam się czy nie kupić viagry do spryskiwacza

Cytat:
2006-04-19 10:01:59, Cwikus pisze:
Krolik probowal nasladowac Twoj moherowy styl

Aha... znaku zapytownika (?) nie zauważyłem... i kurka co to jakiś mohajrowy styl?

koledzy mam problem dzis podlaczylem czujnik od poziomu plynu niestety kostki tam nie bylo tylko kable. Podlaczylem czarny do czarnego a czerwony do zoltego i swieci sie kontrolka caly czas. kiedy nacisne spryskiwacze gasnie. Kiedy przestana psikac znowu sie zapala. Plynu jest na full co to moze byc? mam zbiornik kolo podszybia (silnik 1,8 )

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-04-20 17:11:42 ]

Cytat:
2006-04-20 17:05:59, pablo_ns pisze:
koledzy mam problem dzis podlaczylem czujnik od poziomu plynu niestety kostki tam nie bylo tylko kable. Podlaczylem czarny do czarnego a czerwony do zoltego i swieci sie kontrolka caly czas. kiedy nacisne spryskiwacze gasnie. Kiedy przestana psikac znowu sie zapala. Plynu jest na full co to moze byc? mam zbiornik kolo podszybia (silnik 1,8 ) [ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-04-20 17:11:42 ]

jezeli nie masz zbiornika plynu schowanego w nadkole tylko masz w komorze silnika to poprostu nie masz czujnika plynu
takowy wystepuje tylko w zbiornikach schowanych w nadkole
natomiast jesli takowy posiadsz w nadkolu to chyba bedziesz zmuszony go wyjac i popatrzec bo pewnikiem jest walniety

no a ile tak czunik kosztuje i jak sie go dokladnie przerabia

dzis na allegro kupilem caly zbiornik spryskiwaczy ten co idzie do blotnika z pompka czujnikiem przewodami. Moje pytania gdzie sie go dokladnie montuje. Chce zrobic spryskiwanie reflektorow co o tym myslicie

Cytat:
2006-11-27 22:55:51, pablo_ns pisze:
dzis na allegro kupilem caly zbiornik spryskiwaczy ten co idzie do blotnika z pompka czujnikiem przewodami. Moje pytania gdzie sie go dokladnie montuje.

W błotniku.
Cytat:
Chce zrobic spryskiwanie reflektorow co o tym myslicie

To mój komentarz, bo rozumiem że chcesz to zrobić na poziomie oryginalnej pompki spryskiwacza szyby z espero
No chyba ze chcesz wydać kasę na porządny zestaw przeznaczony do tego celu, z wysokociśnieniowymi spryskiwaczami , to zwracam honor i czekam na efekty.

-----------------
czasem tu zaglądam

dobra ale dokladni w ktorym miejscu blotkina i w jak to sie mocowane. jak chodzi o ten spryskiwacz to myslalem o org pompce z espero

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-11-27 23:15:01 ]

Cytat:
2006-11-27 23:14:37, pablo_ns pisze:
jak chodzi o ten spryskiwacz to myslalem o org pompce z espero

Wiesz co, nowa pompka w Espero ma ciśnienie równe temu które mozesz uzsyskać w starym Fiacie 126p, dusząc bezlitosnie gumowy grzybek

ok dam sobie siana z tym spryskiwaczem swiatel.

Ma ktoś jakiś pomysł na zwiększenie siły wytrysku płynu ?

Bo nerwicy dostaje już z tym... Inna pompka ?

Idzie to zrobić ?

Cytat:
jezeli nie masz zbiornika plynu schowanego w nadkole tylko masz w komorze silnika to poprostu nie masz czujnika plynu
takowy wystepuje tylko w zbiornikach schowanych w nadkole
natomiast jesli takowy posiadsz w nadkolu to chyba bedziesz zmuszony go wyjac i popatrzec bo pewnikiem jest walniety

A ja mam zbiorniczek w komorze silnika i czujnik poziomu plynu spryskiwacza, wszystko dziala jak nalezy

Cytat:
2006-11-28 00:14:28, Zoltar pisze:
Ma ktoś jakiś pomysł na zwiększenie siły wytrysku płynu ? Bo nerwicy dostaje już z tym... Inna pompka ? Idzie to zrobić ?

dwie pompki. Jeśli masz wersję bez abs czyli zbiornik w komorze silnika to zauwazysz, że zbiornik ten jest przygotowany do zamontowania drugiej pompki. Sam mam tak zrobione i sika nieźle. Tzn połączyłem pompki szeregowo, by dawały większe ciśnienie. Lepiej jednak chyba połączyć pompki osobno dla każdego spryskiwacza.