MotoNews.pl

Regulator obrotow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, w servisie powiedziano mi ze na bloku silnika jest czujnik, ktory odpowiedzialny jest za obroty silnika.
Czy ktos wie, w ktorym miejscu jest on polozony w endurze 1,3?
Pozdrawiam

W endurze 1.3( tez taką mam) jest tak : tam jak masz silniczek krokowy( silniczek ten znajduje się tuż przy tej pokrywie bloku silnika z napisem endura do niego dochodzi taki przewód,on jest przymocowany 2 śrubami na klucz 8 )ale nie odkręcaj go tylko z tyłu ten silniczkek ma taka śrubke(ona jest zalana białym silikonem także musisz pierw usunąć ten silikon )i kręcąć tą właśnie śrubką regulujesz wolne obroty(tyliko rób to na ciepłym silniku i zapalonym) niepamiętam chyba kręcąc w lewo zwiększasz obroty .

Sory ja ci napisałem jak wyregulować te obroty(pomyliłem sie bo w temacie jest regulator obrotów i pomyliło mi sie ze chodzi o regulacja obrotów , a gdzie jest czujnik to nie wiem.
A jaki masz problem z essim, bo ja tez poszukuje tego czujnika, bo u mnie nieraz odroty skaczą w góre jak wcisne sprzęgło no i myślałem ze to silnik krokowy ale go wyczyściłem i to samo takze teraz szukam tego czujnika obrotów).jakbyś go znalazł to napisz Dzięki

Jest kilka czujników które mają wpływ na obroty silnika....m.in. czujnik położenia przepustnicy...