Antena samochodowa w 5 -ce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ze ściąganiem fal przez radio. Na zewnątrz nie ma jako takiej anteny i nie wiem czy coś się popsuło czy mam zamontować antenę zewnętrzną, a jeżeli tak to w którym miejscu to zrobić. ps. wydaje mi się, że w naszych realiach te wew. anteny się słabo sprawdzają

Jak nikt nie grzebał przy oryginalnej antenie to działa bez problemu!

u mnie oryginalna antena na tylnej szybie dziala bardzo dobrze i nigdy w zyciu nie oszpecilbym samochodu przez dodanie jakiegos drutu odstajacego (ew przyklejana antetna na przednia szybe, mozna taka kupic)

Święta prawda!

W E34 antena jest przyklejona pionowo do tylnej szyby po lewej stronie. Przy antenie jest też wzmacniacz antenowy. Dostęp do anteny i wzmacniacza jest możliwy po demontażu osłony tylnego lewego słupka. Jeśli masz słaby sygnał z anteny, oznacza to że wzmacniacz nie działa - jest popsuty albo nie dostaje zasilania. Zasilanie wzmacniacza jest podawane z radia na wyjściu oznaczonym "Antenna" lub "Remote Antenna".

Cytat:
2005-02-16 10:15:39, zyggy pisze:
W E34 antena jest przyklejona pionowo do tylnej szyby po lewej stronie. Przy antenie jest też wzmacniacz antenowy. Dostęp do anteny i wzmacniacza jest możliwy po demontażu osłony tylnego lewego słupka. Jeśli masz słaby sygnał z anteny, oznacza to że wzmacniacz nie działa - jest popsuty albo nie dostaje zasilania. Zasilanie wzmacniacza jest podawane z radia na wyjściu oznaczonym "Antenna" lub "Remote Antenna".

u mnie antena jest zamontowana jako dwa pozime paski na tylnej szybie (pierwsze licząc od góry), a zasilanie jest tak jak pisze zyggy z radia na kostce.

właśnie wymieniałem przednią szybę i gość, który to robił powiedział, że u mnie antena to pierwsze od góry trzy paski zatopione w tylnej szybie(są pierwsze trzy, potem odstęp i te od ogrzewania) ps. on też ma bmw, ale trójkę