Ubywaj±cy p³yn cz³odz±cy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam.
Czy jest mo¿liwe aby p³yn ch³odz±cy dostawa³ siê do cylindrów inn± dog± ni¿ spod g³owicy?
Uk³ad ch³odzenia mam szczelny na 100% a mimo to p³ynu mi ubywa i to sporo.
pozdro

ch³odniczk± olejow±, chociaz nie wiem czy u ciebuie cos takiego jest, a jak nie ch³odniczk± to ew. mikropeknieciami w bloku czy g³owicy czego nikomu nie zycze.

Jaki masz silnik?

[ wiadomo¶æ edytowana przez: BBronx dnia 2005-02-25 23:53:29 ]

Mo¿liwe, na przyk³ad obcy wywiad zakrada siê w nocy i strzykawk± przelewa ze zbiornika wyrównawczego do miski olejowej.
Jak napiszesz, ¿e i uszczelka jest w 100% szczelna, to wys±piê o wywalenie w±tku do kibla

Silnik 2.0 i automat. Uszczelki pod g³owic± niejestem pewien,ale strasznie mi kopci bia³ym dymem. W automacie nie zauwa¿y³em s³adów p³ynu w oleju wiêc chyba jest OK.
pozdro

Stary.... za³amka

co ma uszczelka pod g³owica do oleju w automacie ?? - nic !!
a jak Ci kopci na bia³o to ju¿ jeste¶ na prostej w kwestii wymiany uszczelki pod g³owic±.

Pomy¶l logicznie, skoro nie wycieka na zewn±trz a ubywa to chyba nikt tego nie wypija...

Uszczeleczka bracie, uszczeleczka...

OK. Dziêki wszystkim za pomoc.
PS: Uszczelka pod g³owica do oleju w automacie ma to ¿e mo¿e byæ walnienta ch³odnica i p³yn bedzie siê dostawa³ do skrzyni.
pozdro

A co ma ch³odnica oleju do ch³odnicy cieczy?tak z ciekawo¶ci, bo to cz³owiek uczy siê ca³e ¿ycie

Cytat:
2005-02-26 17:37:06, JanuszGnitecki pisze:
A co ma ch³odnica oleju do ch³odnicy cieczy?

...s± blisko siebie

Czy ten fakt mo¿e miec jaki¶ zwi±zek z rozmna¿aniem siê?

w ramach poszerzenia watku dodam jeszcze korek w zbiorniczku wyrownawczym.