MotoNews.pl

LICZNIKI OMEGA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NASZE AUTKA PANOWIE TO NIE JAKIEŚ TAM ZŁOMY!!!!!!!!!!!!!!!

OMEGA NIE MUSI MIEĆ LINKI BO MA LICZNIK ELEKTRONICZNY NAWET TEN W WERSJI ANALOGOWEJ.
PDOBNE ROZWIĄZANIE JEST W BMW.

PS. MOŻNA TO SPRAWDZIĆ JADĄC NA WSTECZNYM. JADĄC OSTRO NA "R" LICZNIK POKAZUJE NP:60 KM\H. A GDYBY BYŁA LINKA TO BY WSKAZANIE BYŁO "0" KM\H

POZDRAWIAM MEGA_3

1. nie 0 km/h, tylko 20
2. jak nie ma linki, to czemu mi jakieś trybiki rzężą, jak jadę ok 80

no wlasnie u mnie przy 40km/h i 80 km/h tez liczniki probuje wyskoczyc z deski:)

W Omedze A 2.0 8V linka jest NA BANK - zegary wyciągałem niezliczoną ilość razy przy próbach likwidacji wycia w przekładni prędkościomierza.

Pzdr.

Prowo widze jestes juz doswiadczony to moze mi poradzisz kupowac uzywany (niesprawdzony) na gieldzie czy rozbierac w celu naprawy. Bo z tego co widze to bardzo czesto te liczniki wyją

OMEGA 3,0 NA PEWNO MA LICZNIK ELEKTRONICZNY!
( BEZ LINKI)

Moje naprawy "wycia" skutkowały na kilka miesięcy, a potem od nowa. Plstikowe kółeczka i przekładnie na metalowych ośkach - horror. Wreszcie kupiłem inny, i po kłopocie.

Pzdr.

Czesc

No wlasnie, zszokowany bylem widzac w kazdej Omedze ktora mialem do tej pory okazje jechac licznik analogowy, dlaczego Opel w tak wysokim modelu nie montuje elektronicznych, przeciez noca zarowa strasznie po oczach wali, troche to dziwne

Przeciez to juz nawet w Vectrach chyba standard, a moze za to trzeba doplacic, cholera niedlugo auto bedziemy kupowac na ceglach i doplaty wymagac beda felgi nie mowiac juz o oponach hehe ):

pzdr

homer