Auto mnie kopie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam taki problem, który wbrew pozorom nie jest śmieszny.
Od jakiegoś czasu gdy wysiadam z auta i dotknę jakiejś metalowej części auta (np. zamykając za sobą drzwi) dostaję mocnego kopa elektrycznego.

Jest na to jakis sposób??

Pasek antystatyczny do ziemi
Nie tylko Ciebie kopie

Mnie na wiosnę zawsze kopie!!!!!!!!!!!

Każde auto kopie jak jest suche powietrze.
Sposób: zamykać łokciem

Mój Scoupe raz kopie raz nie nie wiem czemu tak jest! Nawet kable zapłonowe wymieniałem i nic!
Natomiast w rodzinnym Getzie nic nie kopie, paska nie ma do ziemi!
Może to zależy od tego jakie nosisz ubranie, w jakim pierzesz płynie....

No wlasnie, troche mi glupio bylo zakladac taki post ale ja tez mam ten problem. 2 razy mnie tak walnal ze mialem ochote mu oddac. Ostatnio spryskalem fotele plynem antyelektrostatycznym do ubran i dalo efekt na 2 dni, a dzis od nowa tylko troche slabiej. Myslalem ze to ja mam cos z elektryka ale uspokoiliscie mnie ze nie jestem wyjatkiem. Wkurzajace szczegolnie ze zaden nasz samochod nie ma zalozonego tego paska odprowadzajacego a tylko Hultaj mnie kopie. Lepiej niech sie opamieta bo kiedys nie wytrzymam i tez go kopne.

U mnie też kopie i faktycznie zamykać łokciem to dobry sposób, lub jeszcze lepszy jak się kimś jedzie pozwolić mu wysiąść pierwszemu

Cytat:
2005-04-22 14:03:37, dewiant23 pisze:
U mnie też kopie i faktycznie zamykać łokciem to dobry sposób, lub jeszcze lepszy jak się kimś jedzie pozwolić mu wysiąść pierwszemu

Ze mna juz kumpel nie jezdzi juz go tam pieprznelo 3 razy ze ma dosc

To ja widze ze to samo wszyscy maja... tez glupio bylo sie pytac... i sie zastanawialem czy nie bylo to spodowane tym ze mam elektryczne szyby i moze cos z napieciem nie tak ale to bylo by bez sensu... ale jednak ostatnio sie przygladalem i chyba wiem o co chodzi jak wymyjesz samochod pojezdzisz pare dni to zaczyna na nim kurz i pyl osiadac (elektryzuje sie) i jak wychodzisz i chcesz zamknac drzwi ja najczesciej pcham je za ta metalowa poprzeczke od drzwi i kopie... slyszalem tez ze moze byc zwiazne to z tym ze na wiosne zaczyna sie uchylanie okna i jak sie je otwiera i przymyka to sie elektryzuje samochod od szczotek czyszczacych... i kopie ale czy to parwda czy nie ciezko powiedziec wychodzilo by na to ze po szybie idzie ladunek... Ale z tym kurzem mi tak sie wydaje u mnie bardzo mocno przyciaga... chyba ze to juz jest skutek elektryzowania sie... Zreszta co tam dodatkowe zabezpieczenie przeciwko zlodzieja nie ma jak to samochod z przebiciem ( po co alarm 220 i po klopocie ) chyba zaczne go za klamke zamykac

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-04-22 14:07:11 ]

no moj tez niestety kopie i musze wkoncu ten pasek kupic moze cos pomoze.

Cytat:
2005-04-22 11:41:32, Tomasz1023 pisze:
w jakim pierzesz płynie....

Perwolu

żeby było smieszniej mnie też kopie i czemu tylko hyundai?? W żadnym innym aucie się z tym nie spotkałem, a moja druga połowa ma juz dość że za każdym razem jak wysiada to ją kopie.....

to ie złe jaja bo mnie też kopie i Magde ale tylko Lantra żadnych pasków nie ma ni nic

hehehe ale sie usmialam ale faktycznie jest to pewien problem, bo mam wrazenie ze mnie za kazdym razem kopie coraz mocniej i nie wiadomo w ogole co na to poradzic

No całe szczęście , bo juz myślałem że tylko mnie kopie albo jeszcze gorzej i że ze mną jest coś nie tak

Wczoraj tak mnie rąbło że aż mi ręka zdrętwiała

sposób jest prosty, tylko trochę kłopotliwy: trzeba chwycić za metalową część. np ramka drzwi zanim postawi się nogę na ziemi. wtedy na pewno nie kopnie. wiem, bo mnie też kopie i wtedy tak robię i mam spokój, tylko nie jest to za wygodne, jak się często jeździ po mieście i często wsiada i wysiada z auta.

Musze przetrenowac sposob ghosta, bo sposob z lokciem juz trenowalem wczesniej ale nic nie daje, bo mimo, ze nie kopie mnie jak lokciem zamykam drzwi, to kopie mnie wtedy jak wkladam kluczyk zeby je zamknac i chyba nawet wtedy mocniej kopie.
I powiem wam ze to sie robi niezdrowe bo wpadam w jakas paranoje i powoli budzi sie we mnie niechec do chwytania za klamki i ramy drzwi (i nie mowie tu o samochodach)

haha
wy tez to macie?
mnie zaczelo kopac jakis miesiac temu.
wieczorem jak zamykalem drzwi, to widzialem nawet iskrę przeskakującą od mojej ręki na metalowe częsci drzwi.
potem przestalo kopac mnie i zaczęło moją 2 połówkę ( żonę nota bene).
a teraz kopie i mnie i żonę.
dziwne.
myślałem, że to kwestia ubrania ( w wersji casual wear nosze skórę), ale kopie też w wersji office.
więc stwierdziłem, że te typy tak mają.
byłoby to śmieszne,gdyby nie fakt, że to czasem naprawde boli.
pozdr.
gm

smiesznie bedzie jak sie okaze to tylko hyundaie tak maja

Qrde otwieram jakis biznes bede sprzedawal parom malzenskim, nazyczeniskim kolezeniskim ( i detalom) kawalki metalowych rurek albo jakis plyn chyba ze te paski anty statyczne takie dobre to sie za to wezme

Dakro trafnie spostrzegł, że to zjawisko nasila się na wiosnę i dodam że również jesienią. Wilgotność powietrza jest duża a zarazem przewodność. Mnie też nie omija to zjawisko , ale przynajmniej wiem że mam bezpośredni kontakt z moim hultajem

Przecież elektrowstrząsy są zdrowe
Ratują życie W czym problem ? Nabieracie chęci do życia po takim kopie Może służyć zamiast kawy z ranka