| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marek-B HF MEMBER hyundai pony 1.5 GLS Łochów mazowieckie | 2005-04-22 09:24:30 Pasek antystatyczny do ziemi
Nie tylko Ciebie kopie |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2005-04-22 09:53:46 Mnie na wiosnę zawsze kopie!!!!!!!!!!! |
Dominik_G HF MEMBER Mitsubishi Galant EA2A Skawina | 2005-04-22 11:31:07 Każde auto kopie jak jest suche powietrze.
Sposób: zamykać łokciem |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-04-22 11:41:32 Mój Scoupe raz kopie raz nie nie wiem czemu tak jest! Nawet kable zapłonowe wymieniałem i nic!
Natomiast w rodzinnym Getzie nic nie kopie, paska nie ma do ziemi! Może to zależy od tego jakie nosisz ubranie, w jakim pierzesz płynie.... |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-22 13:41:09 No wlasnie, troche mi glupio bylo zakladac taki post ale ja tez mam ten problem. 2 razy mnie tak walnal ze mialem ochote mu oddac. Ostatnio spryskalem fotele plynem antyelektrostatycznym do ubran i dalo efekt na 2 dni, a dzis od nowa tylko troche slabiej. Myslalem ze to ja mam cos z elektryka ale uspokoiliscie mnie ze nie jestem wyjatkiem. Wkurzajace szczegolnie ze zaden nasz samochod nie ma zalozonego tego paska odprowadzajacego a tylko Hultaj mnie kopie. Lepiej niech sie opamieta bo kiedys nie wytrzymam i tez go kopne. |
dewiant23 HF MEMBER nissan primera Pruszków | 2005-04-22 14:03:37 U mnie też kopie i faktycznie zamykać łokciem to dobry sposób, lub jeszcze lepszy jak się kimś jedzie pozwolić mu wysiąść pierwszemu |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-22 14:04:20
Ze mna juz kumpel nie jezdzi juz go tam pieprznelo 3 razy ze ma dosc
To ja widze ze to samo wszyscy maja... tez glupio bylo sie pytac... i sie zastanawialem czy nie bylo to spodowane tym ze mam elektryczne szyby i moze cos z napieciem nie tak ale to bylo by bez sensu... ale jednak ostatnio sie przygladalem i chyba wiem o co chodzi jak wymyjesz samochod pojezdzisz pare dni to zaczyna na nim kurz i pyl osiadac (elektryzuje sie) i jak wychodzisz i chcesz zamknac drzwi ja najczesciej pcham je za ta metalowa poprzeczke od drzwi i kopie... slyszalem tez ze moze byc zwiazne to z tym ze na wiosne zaczyna sie uchylanie okna i jak sie je otwiera i przymyka to sie elektryzuje samochod od szczotek czyszczacych... i kopie ale czy to parwda czy nie ciezko powiedziec wychodzilo by na to ze po szybie idzie ladunek... Ale z tym kurzem mi tak sie wydaje u mnie bardzo mocno przyciaga... chyba ze to juz jest skutek elektryzowania sie... Zreszta co tam dodatkowe zabezpieczenie przeciwko zlodzieja nie ma jak to samochod z przebiciem ( po co alarm 220 i po klopocie ) chyba zaczne go za klamke zamykac ![]() [ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-04-22 14:07:11 ] |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-04-22 16:07:27 no moj tez niestety kopie i musze wkoncu ten pasek kupic moze cos pomoze. ![]() |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-22 18:28:44
Perwolu ![]() |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-04-22 21:09:46 to ie złe jaja bo mnie też kopie i Magde ale tylko Lantra żadnych pasków nie ma ni nic |
speedmasterka HF MEMBER i30 / Pony Częstochowa | 2005-04-22 21:12:29 hehehe ale sie usmialam ale faktycznie jest to pewien problem, bo mam wrazenie ze mnie za kazdym razem kopie coraz mocniej i nie wiadomo w ogole co na to poradzic |
perek_83 HF MEMBER Hyundai Pony Kościerzyna | 2005-04-22 21:18:28 No całe szczęście , bo juz myślałem że tylko mnie kopie albo jeszcze gorzej i że ze mną jest coś nie tak
Wczoraj tak mnie rąbło że aż mi ręka zdrętwiała |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-22 21:44:32 Musze przetrenowac sposob ghosta, bo sposob z lokciem juz trenowalem wczesniej ale nic nie daje, bo mimo, ze nie kopie mnie jak lokciem zamykam drzwi, to kopie mnie wtedy jak wkladam kluczyk zeby je zamknac i chyba nawet wtedy mocniej kopie.
I powiem wam ze to sie robi niezdrowe bo wpadam w jakas paranoje i powoli budzi sie we mnie niechec do chwytania za klamki i ramy drzwi (i nie mowie tu o samochodach) |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-04-22 21:57:44 smiesznie bedzie jak sie okaze to tylko hyundaie tak maja
Qrde otwieram jakis biznes bede sprzedawal parom malzenskim, nazyczeniskim kolezeniskim ( i detalom) kawalki metalowych rurek albo jakis plyn chyba ze te paski anty statyczne takie dobre to sie za to wezme ![]() |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-04-22 22:04:05 Dakro trafnie spostrzegł, że to zjawisko nasila się na wiosnę i dodam że również jesienią. Wilgotność powietrza jest duża a zarazem przewodność. Mnie też nie omija to zjawisko , ale przynajmniej wiem że mam bezpośredni kontakt z moim hultajem |