| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-02-08 10:13:28 Własnie.. jak w tytule. Pytanie jak na nowicjusza przystało Wyruszając rano to samochód piszczy ze 2 minuty. Który to pasek ładowania alternatora czy rozrząd? I czym to może być powodowane? Wilgocią, czy oblodzeniem, może jest zbyt luźny czy może są to objawy zużycia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
[ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2005-02-08 10:18:28 ] |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-02-08 11:45:06 piszczenie paska to dokładnie ślizganie się ------ rozrząd jak by ci się ślizgał hehehehehehhehe to by było nieźle, powaznie mówiąc raczej możesz go wykluczyć może tam piszczeć jakaś rolka napinacza ale chyba zacząć nalezy od tego co najczęściej ślizga sie .... wspomagania pasek bo zmienne obciązenie więc odpalasz rano i jak kręcąc kierownica masz zmiany w piszczeniu to jesteś w domu ... w sumie to nic strasznego jak nie ma zmian to raczej inny pasek nie wiem jak one sa ustawione u ciebie ja mam 2 paski. Poszukaj opisu na stronie serwisowej. |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-08 12:16:10 obstawiam alternator. jesli już się parę razy poślizgnął zalecam zmianę. przyczyną prawdopodobnie był za mały naciąg i starość paska. tak dla zupełnego spokoju są dostępne spraye antypiszczące. czasem pasek dobrze napięty mimo wszystko wydaje skrzeczący odgłos podczas pracy, ten spray głównie do tego. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-02-15 21:39:58 tez stawiałbym na alternator,potwierdza to przygasanie świateł na małych obrotach-pasek ewidentnie ślizga się i najlepiej go wymień koszt niski a i mocniejsze naciągnięcie do więcej prądu na zimową jazde
pozdro darek |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-15 22:00:44 Żeby dopełnić spostrzeżenia, to również uważam, że pasek od alternatora jest winowajcą. Niedroga naprawa ale skuteczna |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-02-22 07:17:03 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2005-02-22 07:17:27 ] |