Problemy z komunikacja z bingo-s

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam interfejs do gazu ktory komunikuje sie z moim autronicem al 700 ale nie chce dzialac z bingo s4. trzeba wlaczyc program a potem dopiero wlaczyc stacyjke tak??
moze to dlatego ze mam xp?
soft sciagnalem z www.kme.com.pl - ten nowszy...
nie wiem co moze byc nie tak...
dzieki bardzo za pomoc

Jak chcesz mogę Ci przesłać program A-MON też do obsługi AL-700 - chodzi również pod XP.

do al 700 mam soft i wszystko ladnie dziala, problem jest tylko z bingo...

u nas na kompie bingo chodzilo pod Windowsem 98, najpierw trzeba go bylo podlaczyc pod auto a pozniej odpalic silnik

jeszcze jedna uwaga...tam w gornym (o ile dobrze pamietam) pasku sa jakies opcje, wez tam cos zmien....kurcze nie pamietam dokladnie jak to sie nazywalo ale jak otworzysz jakas zakladke tam na gornym pasku programu do bingo to beda jakies opcje do zmiany (a dokladniej jakas jedna opcja - ta sama ale z inna cyfekra od 1do 4) nie potrafie Ci tego wytłumaczyc inaczej, musialbym zobaczyc program, ale tam pokombinuj w kazdym razie, podlacz program do auta, odpal i wtedy patrz tam w tym gornym pasku i przelączaj tam

mam nadzieje ze chociaz odrobine mnie zrozumiałes

te opcje do wyboru to pewnie com1, com2,com3 i com 4 tak?
to mam dobrzeustawione bo mam laptopa i mam tylko jeden port - znaczy com1
jezeli chodzi o kolejnosc to robilem tak
1) podlaczam kabel do kompa i do auta
2) wlaczam program
3) wlaczam zapłon stacyjką
i na tym konczylem, w al 700 to wystarczalo zeby sie polaczyc
moze trzeba odpalic auto dodtakowo zeby byla komunikacja??
dzieki

tak chodzi mi o te opcje, ale jak podlaczysz interfejs do auta i odpalisz program to uruchom auto i jezeli nadal nic nie bedzie to zobacz te com 1,2,3,4 zmien na inny, moze wtedy program ruszy

jutro bede probowal, boje sie ze moj xp moze nie chciec wspolpracowac z bingo...albo moze sam zaplon nie wystarcza, trzeba jeszcze auto odpalic...