| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Solltys LPG User v40 przeddzidzie | 2005-02-14 09:40:18
Hmm... jakby tu rzec, żeby się nie zbłaźnić...wiem że to może zabrzmieć dziwnie ale moja Oma nie ma sondy lambda (a przynajmniej nie ma jej w standartowym widocznym miejscu na wydechu i nigdy jej tam nie było odkad ją mam.(składak) A co do mieszanki to może być to światełko w tunelu. Właśnie sobie przypomniałem, że w okresach głodu kiedy nie miałem na benzynę i jeździłem tylko na gazie nie było żadnych problemów z odpalaniem. Gaz był od razu zawsze i bez kłopotów. A ponieważ ze względu na żywotność pompy paliwowej susza w moim baku to rzadkość więc nie zwróciłem na to uwagi. Ale to może być to- benzyna i gaz na raz i się zalewa. Objawy nasiliły się odkąd ze względu na mrozy tej beny jest dość sporo i na pewno pompa powietrza nie zasysa. ps. Czy ze wszystkich reduktorów spuszcza się "olej"? Mam reduktor Landi i obmacałem go dość dokładnie i nie stwierdziłem spustu. |
Solltys LPG User v40 przeddzidzie | 2005-02-23 07:37:23
No wszelkie znaki wskazują włąśnie na zbyt bogatą mieszankę. Właśnie wyjeździłem całą benę i objawy ustąpiły. Pali na gazie, na mrozie od 1 cyknięcia. Ale długo tak nie będzie - szkoda pompy paliwa i trzeba coś nalac
Czyli co? Czeka mnie wizyta u gazoli i regulacja sterownika??? |