Warsztat... gdzie naprawić auto ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam kupić Fiata z 72 roku. Auto jak na swój wiek jest w dobrym stanie tylko tylne błotniki trzeba wymienić. Czy może ktoś wie ile to może kosztować oraz gdzie w Trójmieście (najlepiej w Gdyni) jest tani blacharz ? Bo jak jeździłem po warsztatach to słyszałem, że „Fiatów nie remontujemy bo się nie opłaca”

hej pitt, jak nie znajdziesz nic w gdyni to mogę ci dać namiar na mojego sąsiada. chłopak jeszcze się uczy na blacharza, ale już sam całe fury robi (z malowaniem) i to solidnie. do tego napewno taniej niż jakikolwiek warsztat. problem może być jedynie z terminami bo ciągle ma jakieś zlecenia.

a tak wogóle to gratuluję wyboru auta! sam się czaję na takie cudo ale dopiero po wakacjach (może jak poczuję jakiś przypływ gotówki... )

Firma w OSOWEJ Henryk Sumiła. Ale ulicy nie pamiętam (równoległa do głównej) Dobrze robią polskie auta. Adresu jeszcze się dowiem

Panowie - zbliza sie przeglad panstwowy mojego wehikulu (18. maja!) w zwiazku z tym chcialbym odszykowac troche maszyne. Oto moje pytania:

1. Szukam mechanika/warsztatu w 3miescie, ktory zrobi mi hamulce na tip/top - uruchomienie recznego (zapieczony zacisk), przeglad glownie tylnych hamulcow i po naprawie da gwarancje, ze przejde przeglad bez problemu.

2. Kto zna sprawnego elektryka nie bojacego sie starego Poloneza? Chcialym zamontowac sw. awaryjne, sygnal dzwiekowy i moze jeszcze jakis drobiazg - kogo byscie polecili ???

Na pewno macie zaufanych ludzi, u ktorych robiliscie swoje maszyny, prosze o jakies info. Licze na Was.

Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Adamus

Polecam warsztat ze Strefy Klubowej (Zaspa, ul. Leszczyńskich). Co prawda nie robiłem tam hamulców tylko wydech, ale robią solidnie. Skora jest chyba bardziej zorientowany co do ich możliwości...

Pzdr

Potwierdzam robia szybko, dobrze, solidnie i maja tanie czesci (mozna sie targowac ). Co do elektryki to chyba nie robia.

Dzieki - wiec podjade zapytac o hamulce.

Pozdrowka
Adamus

A jak nie to zgłoś się do p.Stasia

Jak w temacie. Poszukuję mechaników w Łodzi i okolicy, którzy podjęcliby się wymiany wszystkich łożysk w moście i naprawy skrzyni biegów, ewentualnie wymieny sprzęgła.
Mianowicie na "trójce" strasznie chrobocze i czasem zazgrzyta przy jej wrzucaniu. Most mi chrobocze, szugocze, szumi, wyje, hałasuje i jest głośny.
Cały czas się zastanawiam, czy dam radę sam cokolwiek z tych rzeczy zrobić, ale może nie będę miał dość czasu.
Myślę, że sprzęgło mógłbym sobie sam wymienić, nie wiem co sie stało ze skrzynią,a co do mostu to może i łożyska też bym sam wymienił, ale nie iwem co potem z regulacją (myślę tu o 2 łóżyskach rolkowch mechanizmu różnicowego i 2 łożyskach wałka atakującego)

[ wiadomość edytowana przez: kordek4 dnia 2003-10-27 18:40:57 ]

Ostatnio pewien mechanik uszczelniał mi silnik...Wymieniał zimeringi pod silnikiem , wszystkie trzy oraz przy okazji pasek rozrządu. Nie mogę narzekać. Nie wiem jakby sobie poradził z Twoimi problemami. Jego pluseem również jest to że nie krzyczy za dużo kasy...pod warónkiem że nie żądasz faktury za naprawę bo wtedy usiałby doliczyć co nieco.
Możesz zadzwonić lub się przejechać . Oto adres:
FORD machanika i elektryka pojazdowa
Łódź Al. Piłsudskiego 162
tel. 674 95 82 (prosić mechanika)
kom. 503617912

(nazwa myląca ale oni nie robią tylko fordów)

Ja się serwisuję w Bełchatowie u kumpla (kiedyś bywał na spotach), jest niedrogi i solidny, ale teraz się przeprowadził i nie ma jeszcze telefonu. Jak chcesz mogę nawiązać z nim kontakt i sprawdzić jak z miejscem na warsztacie. Nie może wystawić faktury.

A kogo zaproponujecie do ustawienia zaworów? Przede wszystkim sprawdzonego i solidnego? I ile by ta przyjemnośc mnie uszczupliła?

moze tani nie są ale jak czegoś nie robie sam to jade na Targową (MOTOZBYT) Duży plus ze maja na miejscu sklep i można patrzec mechanikom na rece jak robią ( jeszcze mnie nigdy nie wyrzucili )

Witam.
Mam pytanko , zna ktoś może jakis godny polecenia warsztat w wawie gdzie sie jak to sie mówi, "maja Poloneza w małym palcu"? Umiarkowane ceny mile widziane.

[ wiadomość edytowana przez: El dnia 2003-11-18 10:50:10 ]

Taki warszatat nazywa sie na przyklad ASO Ochota

jakie ASO?...kto robi poldozera w ASO? hehehe

Sa jeszcze ASO Zacisze, ASO Marki, ASO Bielany (ale to ostatnio strasznie dlugow pracy siedzi)...

W ASO Ochota pewnie polowa klubowiczow serwisuje poldki

[ wiadomość edytowana przez: road_runner dnia 2003-11-18 11:44:37 ]

A u nas w ASO Leźno

Dobra, juz Ci tlumacze:

ASO Ochota - garaz Jania
ASO Zacisze - garaz OLA
ASO Marki - moj garaz
ASO Bielny - garaz 3LiTa
....
takich ASO jest sporo w wawce...