Silnik z fiata 132 2.0 DOHC do Łady 2105

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie! Co nalezy przerobic aby do Lady 2105 wsadzic silnik od fiata 132 2,0 ? Czy skrzynia biegow moze zostac oryginalna czy nalezy wsadzic 5 biegowa od poloneza? Czy ten silnik fiatowski ma wtrysk jednopunktowy? MOze ktos orientuje czy nie jest duzym problemem przerobienie instalacji gazowej gaznikowej na instalacja ktora bedzie pasowala do 2,0 silnika? Jakie spalanie ma ten silnik? Wiem ze duzo pytan.. ale mam nadzieje ze ktos mi udzieli odpowiedz.. Dzieki! Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-02-21 13:29:41 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

witam
najlepiej uzyj wyszukiwarki bo te tematy juz byla na forum
tak bedzie najszybciej

Mój kolega ma poldka z silnikiem fiata 132 2.0 i to jest silnik na jednopunkcie. a co do spalania to niestety koło 13 litrów gazu mu pali , no ale to jest polonez!!!

ja mam włozony silnik od 132 na oryginalnej skrzyni. nic prócz silnika nie przekładałem. ten silnik jest na gaźniku czy na wtrysku??

Cytat:
2005-02-21 11:47:03, AGENT_23 pisze:
Mój kolega ma poldka z silnikiem fiata 132 2.0 i to jest silnik na jednopunkcie. a co do spalania to niestety koło 13 litrów gazu mu pali , no ale to jest polonez!!!

132 2,0 na jedno punkcie?? a to nowinka bo te silniki wystepowaly tylko na gazniku lub wielopunkcie

A czy w tylnym moscie nalezy cos modyfikowac? W ogole uwazacie ze lepiej kupic wersje gaznikowa czy juz z wtryskiem? Ja mam instalacje gazowa gaznikowa w mojej ladzie i obawiam sie ze przerobienie bedzie sporo kosztowalo... Kurcze.. Ta wyszukiwarka dziwnie dziala! Wpiaselm "silnik", "fiat 132" "wymiana silnika" i zero wynikow a chetnie by uzyskal wiecej informacji! pozdrawiam

Witam, użyj jako słowa kluczowego dohc, i ustaw nie 30 dni wstecz, tyklko wszytskie

zajrzyj w niedzielę na spot grupy wrocławskiej to popatrzysz jak to wygląda w realu. niedziela ulica mickiewicza parking pomiędzy parkiem szczytnickim a ulicą 9 maja

a po ile takie silniki sa?? konkretnie 1.6 dohc lub 1.8 od 131 132 i jak teraz z rejestracja???

Panowie, temat był wałkowany wielkokrotnie. Uzyjcie wyszukiwarki!

O ktorej godzinie na tym parkingu na Mickiewicza?

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-02-22 23:23:34 ]