P³yn ch³odz±cy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Czy mieszalny jest p³yn ch³odz±cy ten zielono-niebieski (chyba orginalny i od nowo¶ci) z nowym p³ynem -czerwonym?.
I czy ten "czerwony" to koncentrat?

podstawowa zasada brzmi : nie miesza sie róznych p³ynów, ta zasada ma zastosowanie zawsze i wszedzie....

je¶li masz oryginalnego motorcrafta to po co nowy "rózowy" p³yn (zapewne Borygo) kup 1 litr koncentratu Motorcrafta za 14 z³, zmieszaj z woda 50/50 i dolej....

PS To pisa³ Gerusik !
z kompa Niki

Cytat:
2005-02-26 19:52:34, Nika pisze:
podstawowa zasada brzmi : nie miesza sie róznych p³ynów, ta zasada ma zastosowanie zawsze i wszedzie.... je¶li masz oryginalnego motorcrafta to po co nowy "rózowy" p³yn (zapewne Borygo) kup 1 litr koncentratu Motorcrafta za 14 z³, zmieszaj z woda 50/50 i dolej.... PS To pisa³ Gerusik ! z kompa Niki

Dziêki ale zapomnia³em dodaæ ¿e ten "ró¿owy"a raczej czerwony to tak¿e orginalny p³yn FORD-owski

Z tego co siê orientujê, to p³yny ch³odz±ce typu Petrygo, Borygo, Glokol itp. ze sob± mieszaj± siê bez problemy.
Ale jak to jest z orygina³em fordowskim to nie wiem, ale szczrze to te¿ by mi by³o szkoda mieszaæ orygina³ z czym¶ innym, ale pewnie nic by siê nie sta³o,.

obecnie mo¿na mieszaæ wszystkie p³yny i koncentraty, ale chyba lepiej spu¶ciæ ca³y, wyleci przy okazji du¿o syfu i nalaæ nowego to nie kosztuje a¿ tak du¿o a masz spokojn± g³owe, potrzebny tylko kana³ i ca³a operacja trwa 10 min.

prosta zasada we¶ próbke jednego dodaj drógiego wymieszaj i zaczekaj z 5 min jak siê nie wa¿y to lej ¶mia³o

Ja tam nie wiem czy teraz mo¿na mieszaæ. Ale jakie¶ 2 lata temu na przegl±dzie powiedzieli mi na jakiej bazie mam p³yn i przestrzegali mnie, ¿ebym nie pomiesza³ z tym na drugiej bazie. Bo jak siê pomiesza, to siê tworzy co¶ w rodzaju galarety i p³ukanie ca³ego uk³adu....
Lej fordowski i tyle - ró¿nica w cenie nie jest a¿ taka du¿a.