Tarcze hamulcowe i klocki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stoję przed dylematem: czy kupić oryginały Motorcraft (350 zł) czy coś w rodzaju Jurid, Delphi za pół powyższej ceny? Ma ktos doświadczenia w tym temacie. Proszę podzielcie się.

tu Mag sprzedaje tarcze porównywalne do Motocraftów, może troszeczkę lepsze w bardzo dobrej cenie. A klocki... sam nie wiem, najlepiej tej samej firmy co tarcze...

ja kupiłem od MAG-a lookhead-y czy jak to się tam pisze
i jak narazie jestem bardzo zadowolony

Czesc

Ja wlasnie jakis miesiac temu kupilem do mojego essika tarcze wentylowane brembo (zwykle) za ok 180 para i klocki ferodo komplet za 90 chyba. Polecam te, chociaz jak postoi pare dni to musi na poczatku zebrac troche rdzy z tej wilgoci

A ja nie polecam tarcz brembo poniewaz one sa krzywe juz na polce powaga

Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi. Od wczoraj jestem zarejestrowany i w tym momemcie b. zaskoczony Domyślam się że przytaczany Lokheed to właściwie wspomniany przeze mnie Delphi Lokheed Automotive. MAG - rozważę ofertę po wpłynięciu większej ilości postów.

... a może ATE POWER DISC .....

To moze ja mam troche szczescia, nie slysze zeby byly krzywe A tak na powaznie to poki co jestem jednak zadowolony, byle tak dalej.

Tarcze Motorcrafta nie sa za specjalne, takie BRembo zwykłe będzie tak samo dobre albo i lepsze.

Cytat:
2005-02-22 23:09:13, mily-swiety pisze:
... a może ATE POWER DISC .....

mily zorientuj sie ile by kosztowaly takie tarcze do 1,6 EFi

Cytat:
2005-02-23 19:33:11, Azrael pisze:
Tarcze Motorcrafta nie sa za specjalne, takie BRembo zwykłe będzie tak samo dobre albo i lepsze.

A co sądzisz Azrael o EBC: tarcze Standard i klocki Black?
Tak do "normalnej" jazdy.

Cytat:
2005-02-23 20:49:41, Skolmi pisze:
A co sądzisz Azrael o EBC: tarcze Standard i klocki Black? Tak do "normalnej" jazdy.

Dla mnie EBC to 100% marketingu 0 działania. Z tego co wiem o nich. Sam nigdy niemiałem. Ja wierzę w Ferodo i Mintexa, jak dotąd się nei zawiodłem chociaż Mintexy udało mi się zapalić żywym płomieniem. Tarcze Pagid/Mintex (C-tech)/Brembo/AP racing

Tar-Ox jest jeszcze neizły klocki i tarcze. -> www.sunhouse.pl

Cytat:
2005-02-23 19:36:38, PUNIU pisze:
mily zorientuj sie ile by kosztowaly takie tarcze do 1,6 EFi

... zobacze co się da dowiedzieć ......

na ile wam starczają klocki?

Cytat:
2005-02-22 22:46:46, demon pisze:
Czesc Ja wlasnie jakis miesiac temu kupilem do mojego essika tarcze wentylowane brembo (zwykle) za ok 180 para i klocki ferodo komplet za 90 chyba. Polecam te, chociaz jak postoi pare dni to musi na poczatku zebrac troche rdzy z tej wilgoci

Podzielam zadowolenie z:
BREMBO - tarcze
Ferodo - klocki
...hamulce brzytwa, choć tanie to nie jest...