Zapach gazu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam auto hyundai Pony 1,5 GLS z gażnikiem, reduktor Voltran. Od jakiegoś czasu czuje zapach gazu, nie są to spaliny, wyraznie czuć gaz. Bylem w autoryzowanym serwisie Bosha, szukałem pomocy. Sprawdzili szczelność (ok), wyregulowali mi mieszanke i owszem bylo lepiej, ale wzroslo spalanie o 2 litry LPG. Wróciłem do Panów z Bosha na poprawke, ale nie udalo sie, bo stwierdzili, ze reduktor jest walnięty, choć ma dopiero 20 tyś km!!! Poprawili spalanie, ale znow smierdzi gazem. Zmarnowalem tylko czas i 60 zl. Poza tym cos mi przerywa, ale moze to swiece, bo juz 10 tyś na karku mają. Co mam robić???! Czy ktoś posiada podobny reduktor? (voltran; jest oznaczenie TS12095). Czy przerabial problem zapachu gazu?? Jestem z Warszawy, moze ktos zna dobrego gazowca.

Proszę o pomoc, bo juz nie moge z tym zapachem gazu!!!
pozdrawiam

sprawdz tutaj: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=83011&c=0&f=38. mam podobny problem. czuc jak wlacze dmuchawe n apostoju. instalacja jest szczelna na 100%. z tego co piszą to przy szczelnej instalacji to albo wydech nieszczelny, ale to raczej rzadkosc albo za duzo gazu dostaje sie do miksera. ja u siebie tesuje tą drugą opcje.przykręciłem mu troche dawkę i jakby mniej czuć. więc to chyba to. sprobuje jeszcze dokręcić może zniknie całkiem

ile u Ciebie kkm mają przewody WN??
jak sie ma filtr powietrza??------ważne
jak sie ma filterek od gazu?
później poszukamy problemu może z sondą lambdą

gaziarzom to najprościej powiedzieć, że reduktor jest walnięty to stały text........w miare możliwości możesz przeczyścić reduktor w środku jak umiesz....wcale nie taka filozofia

peace

Filterek gazu nie był nigdy wymieniany, a instalacja ma juz 22 tys km. Czy zapach gazu moze byc wynikiem brudnego filterka???...hmn.

filterek to musisz wymienić(wymiana co 5kkm)..wymień, może sie polepszy....no oprócz tego umierajcego filterka muszisz mieć reszte oko

peace

Witam,posiadam astre 1,6 8V i temat smrodu gazu w kabinie zgłębiłem prawie na prace magisterską.Sprawa dotyczy oszczędności co odbija się na zadowoleniu konsumenta z produktu czy usługi.A teraz na temat -
po pierwsze ,kiepskiej jakości membrana nasiąka substancją którą producenci gazu dodają do tego produktu (sam gaz jest bezwonny)
pracująca membrana przez otwory wyrównujące ciśnienie w reduktorze wypycha powietrze o zapachu gazu który śmierdzi tak samo jak gaz i to tyle w tej kwesti,moje wizyty(kilka )u gazowników
kończyły się zawsze tak samo ;;;wszystko gra , instalacja jest szczelna i niech pan zmieni stację na inną '''tak zostałem potraktowany kilka razy i h...... mnie strzelił zrobiłem po swojemu kilka modyfikacji ,,tracąc oczywiście gwarancję,ale co mi po takiej gwarancji jak nie potrafią ci pomóc albo nie chcą
pozdrawiam
więcej info udzielę na priv