RYBA AKWARIOWA PILNE!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oddam Pielegnice Mekke, duza, 6 miesieczna, oddam pilnie, jak jej nikt nie wezmie dzisiaj to zdechnie, a szkoda.
Nie kasujcie tego watku do konca dnia.

Cytat:
2005-02-18 14:40:30, Franc pisze:
Oddam Pielegnice Mekke, duza, 6 miesieczna, oddam pilnie, jak jej nikt nie wezmie dzisiaj to zdechnie, a szkoda. Nie kasujcie tego watku do konca dnia.

Wymordowała Ci najładniejsze rybki, a resztę pokiereszowała???

Franc, to chyba jest ogłoszenie skierowane do grupy 3miejskiej skoro chcesz sie rybki pozbyc do wieczora...

Frans chetnie bym przyjal tą rybke ,bo sam takie mam i jesli to samica to wogole bym nawet zapłacil ,ale szkoda ,ze mieszkam w Rzeszowie

pozdrawiam

Mekki sa piekne darój jej życie

Franc wrzuć do morza.

i rybka zdechla, pojechalismy do znajomych i wrucilismy teraz i rybka kaput.Szkoda jej, wolalbym zeby plywala u kogos innego.

a mi prawie kazdej rybki ,szkoda jak zdechnie lub cos wiekszego jej da rady ,ale takie sa prawa natury

ceremonia pogrzebowa odbyla sie dzis rano w ubikacji, nacisniecie guzika pochowalo moja martwa rybke

to co jej było że zdechła?

Utopiła się ?

CHIO

Dołączam sie do posta moze ktos chce przyjąc pilegnice Zebre ,ma z 3 miesiące okolo 5,5 cm ,musze ją oddac bo jest mniejsza ,od reszty moich rybek i pada atakom wiekszych osobnikow ,a szkoda mi jej zeby ja zabily

panowie nikt niechce ????????? wiem ,ze sezon troche nie do grillowania ale moze ktos przynajmniej ja na na patelnie wrzuci

Widze,ze wsród klubowiczów jest duzo akwarystów

Cytat:
2005-02-22 20:39:10, krycho pisze:

W dzieciństwie się tym bawiłem...do czasu gdy mój drogi ojciec naprawiając grzałkę ( wtedy to była taka probówka z piaskiem i drutem oporowym ) spowodowal zgon wszystkich ryb przez nieumiejętne zaizolowanie kabli...Wróciłem ze szkoły i nie było żadnej rybki.... Ojciec ocalał...

Cytat:
2005-02-22 20:39:10, krycho pisze:

są, ale jak sobie wyobrażasz transport ryby: kurierem/pocztą...??
poza tym doświadczeni akwaryści mają zaplanowane obsady. ja nie wezmę zebry ze względu na rośliny i połochliwe akary.

No wlasnie a dlaczego zdechla? A w innym akwarium by nie zdechla? Ciekawe... (Kompletnie nie znam sie na rybkach, ale mnie to zaciekawiło)

Właśnie - to jedna interesujaca rzecz.
A druga taka - ile kosztuje zalozenie takiej kolekcji ? To znaczy koszty akwarium i innych akcesoriow. Moze bym sobie takie cos sprawil

moja zdechla poniewaz musialem ja odizolowac od reszty, byla sporo wieksza od reszty ryb i zaczela je zagryzac,jedna nawet zagryzla na smierc.Odizolowalem ja ale nie przezyla 24h, dlatego chcialem ja oddac zeby plywala u kogos a nie skonczyla w kiblu.

dalej nie kumam :/ to u kogo innego by nie zdechla??

też nie widze związku... izolacja spowodowała śmierć ryby? i to tak mocnej ryby?
odpowiedzi widzę następujące:
albo była chora w ostatnim stadium
albo została mocno pobita przez inną rybę
albo do izolaacji użyłeś wody nie z akwa tylko z kranu, nie odstanej, nie odchlorowanej
albo różnica temperatury w wodzie w izolatce była za duża i szok termiczny spowodował śmierć.