Pytanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie moze ktos z was wie co oznacza taki text na odtwarzaczu Cd 4x50 Wats ??

4 kanały po 50 wat kazdy.
Czyli teoretycznie na kazdą pare kabelków mozna dac głosnik 60 wat i bedzie super działało itp...
W praktyce patrz na moc muzyczna - jakies 4 * 9 * - 10 watów to ona jest wazna...

w tym momencie mam glosniczki 135 Vat (2) i 75 Vat (też 2) i przy glosnosci 48 a jest do 60 zaczynaja trzeszczec. Cos jest z nimi nie tak czy poprostu mam zabardzo podkrecony bas i treble w wlasciowisciach otwarzacza ??

Raczej przesterowales glosniki ... lub po prostu masz kiepskie te glosniki i na wszelki wypadek zostaw bass i treble w spokoju !

kiepskie to ony niesa poniewaz jedne sa pioniera a 2 prestiga

a czy te glosniki by dzialaly przy moim odtwarzaczu ??

no glosniczki sa fajniutkie a jak ci nie pociagnie radyjko to moge ci sprzedac maly zmacniacz 4x50 za pare groszy

przy tych glosniczkach zalecane jest wzmocnienie 5-50W RMS, a ja mam na radyjmu mazniete 4 x 50

Posluchaj my mamy Pioneer-ka 3600MP... podlączonego pod 2 suby 25cm GMS 2 sredniaki 4 syki... i gramy zawsze na fulaaa i nie ma problemow a co do tych glosnikow z allegro to nidy nie bierz tej firmy bo to tylko na poczatku ladnie gra... a pozniej to juz jest lypa. Pozdrooo...

Moje zdanie jest takie:
Mianowicie firma "Booschman" to porażka niestety.Może i są tanie i ładnie wyglądają, ale ona mają przedewszystkim dobrze grać, no a u "Booschmana" jest z tym nienajlepiej niestety(tasior może potwierdzić).
Co do firmy "Pioneer"-robią bardzo dobre radyjka, ale jeśli chodzi o głośniki to dopiero się rozwijają.Jeśli miałbym skorzystać z oferty głośnikowej pioneera to tylko suby-nic pozatym.
Co do kupna głośników-wszystko zależy od zasobności portfela.
Bardzo dobre głośniki robi firma "Canton".Naprawde polecam.Nie jest to kosmicznie drogi sprzęt, który jednak potrafi naprawde dużo zdziałać.
Co do mocy radyjek i głośników:
Radyjko "4*50 Watt" ma ok. 4*27 Watt rzeczywistej mocy.
Moc głośników jest również zawyżana.Nie należy do końca sugerować się tym co pisze na opakowaniu np. głośniki o średnicy 16,5 cm. mające moc 500Watt!!!za 38 zł.(aukcja z allegro).-śmieszne!!!i żałosne zarazem!!!żeby kupić sprzęt który faktycznie ma te 500Watt trzeba do tych 38 dopisać conajmniej dwa zera.Niestety ale takie są realia car-audio.
Jednym słowem-jeśli się ma ograniczony budrzet-to lepiej poczekać-dozbierać kasy i kupić coś porządnego-czym będzie można się cieszyć przez długi czas, niż wyrzucać pieniądze w błoto!!!A dodatkowo, oprócz zadowolenia z parametrów takiego sprzętu, dochodzi satysfakcja że ma się w aucie coś porządnego, a nie jakąś bazarową tandetę!!!

Co do wypowiedzi Tasiora:
Wszystko się zgadza Stary
Ale pamiętasz ile poświęciliśmy czasu żeby to wszystko wysterować zwrotnicami i radyjkiem???-conajmniej sporo
ale warto było prawda

Co prawda to prawda

Cytat:
2005-08-06 21:51:40, Angelo pisze:
Moje zdanie jest takie: Mianowicie firma "Booschman" to porażka niestety.Może i są tanie i ładnie wyglądają, ale ona mają przedewszystkim dobrze grać, no a u "Booschmana" jest z tym nienajlepiej niestety(tasior może potwierdzić). A dodatkowo, oprócz zadowolenia z parametrów takiego sprzętu, dochodzi satysfakcja że ma się w aucie coś porządnego, a nie jakąś bazarową tandetę!!!

bylem kiedys na jakims zlocie i widzialem jakies auto ze sprzetem boschmana i mowiac szczeze to ziomki z infinity albo alpine albo innymi sprzetami s samej gory na sklepowych plkach ni dorastali mu do piet bo kazdy producent robi dwa rodzaje sprzetu:
1-dla ludu ktory sprzedaje sie na allegro albo na bazarze za grosze bo nikt nie da duzo kasy za gloniki
2- dla kogos kto jet gotowy wydac pare zloty za glosnik zeby nie miec dodatkowych dzwiekow

podsumowujac :
mozna napchac do autka x-ploda pioneera alpine infinity dls focala jbl jl i innych mandarynek a i tak ziomkowi z boschmanem moze zagrac lepiej zalezy kto jak to podlaczy i wykona montaz

o boschmmanie słyszałem juz sporo i nie były to dobre wypowiedzi, ale nigdy nie słyszałem jak to gra, kumpel kupił sobie dwa głośniki tej firmy i niedługo bedę miał okazję posłuchać tego "cuda techniki" Ale ja popieram angelo lepiej doskładaj troche i kup sobie coś lepszego chyba że jesteś niecierpliwy i nie zależy Ci na jakości dźwięku Angelo nieźle to wysterowaliście bo zawsze najpierw Cie słychac a dopiero po kilku sekundach widać pozdro

[ wiadomość edytowana przez: pabloxxx dnia 2005-09-22 21:01:53 ]