Promocja oleju Castrol(Katowice)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Auchan na ulicy reńcow w Katowicach jest promocja oleju Castrol 15W40 klasa jakości SG A2B2 przeznaczony dla silników mających problemy z ciśnieniem oleju i starej konstrukcji ,podobno ogranicza branie oleju ,kupiłem baniak za 39.99 5L , acha przy zakupie 3 zeta na konto skarbonki czyli w sumie mnie to wyniosło 36.99 za 5 literków castrolka zobaczymy jak się będzie spisywał bo teraz jeżdże na Selectolu 15W40 i jakoś jeździ tak czy inaczej castrolek chyba lepszy no i klasy jakości nie ma za dużej to nie wypłucze nagarów

Witam
hmmm... do Katowic po oleje raczej nie pojade, ale moze to akcja ogólnopolska, musze zajrzec do Auchana w Gdańsku, dzięki za info

Dzieki za infoja też skocze u mnie do auchana.Może akurat będzie,to się zakupi 5l
pzdr

PSIAKREW!!!! w Lodzi nie ma Auchana!!!
jedzie moze ktos przez Slask do Lodzi????
Jesli tak, to w tej cenie zobowiazuje sie kupic... jesli ktos bylby tak mily
mowie powaznie: gdyby ktos w najblizszym czasie wybieral sie w strone Lodzi, a auchana mial po drodze, ja poprosze baniaczek. bede wielce zobowiazany. cena naprawde atrakcyjna.

Cytat:
2004-03-16 10:12:26, vulcanor pisze:
W Auchan na ulicy reńcow w Katowicach jest promocja oleju Castrol 15W40 klasa jakości SG A2B2 przeznaczony dla silników mających problemy z ciśnieniem oleju i starej konstrukcji ,podobno ogranicza branie oleju ,kupiłem baniak za 39.99 5L , acha przy zakupie 3 zeta na konto skarbonki czyli w sumie mnie to wyniosło 36.99 za 5 literków castrolka zobaczymy jak się będzie spisywał bo teraz jeżdże na Selectolu 15W40 i jakoś jeździ tak czy inaczej castrolek chyba lepszy no i klasy jakości nie ma za dużej to nie wypłucze nagarów

Ja również zalewam władzię olejem Selectol Special
ale posiada on klasę lepkości 20W/40,
klasę jakości zaś, tak jak napisałeś, SD.
Pomyłka, albo mamy na rynku dwa rózne Selectole .
Opakowanie oleju, który kupuję to płaski, "kanciasty", czarny baniak o poj. 5l..

Mnie też ostatnio chodzi po głowie przesiadka na inną markę oleju,
mianowicie na Lotos City, SAE: 15W/40, API SF -
zatem ciut niżej od w/w Castrola
i dwa ciuty wyżej o dotyczczas stosowanego przeze mnie Selectolu.
W hipermarketach Carrfour stoi po 34 zeta (bez grosza ).

15W/40 na pewno ulży silnikowi podczas zimowych rozruchów.
Ja tej zimy zdecydowanie ciężej odpalałem ładną.
Ubiegłej zimy (2002/2003), gdy silnik kąpał się w oleju VAT 15W/50
odpalał od pierwszego kręcenia nawet przy -20*C.
Co z tego, jak chlała tego VATu ~0,6l/1000 km,
a kontrolka oleju świeciła niemal przy każdym zakręcie
i mocniejszym hamowaniu.

Wymieniłem uszczelniacze na zaworach, wlałem selectol
i kontrolka oleju zapliła się tylko raz czy dwa przez ponad rok.

Przy okazji:
Generalnie zauważyłem, że Carrfour ma najniższe ceny
ogólnych akcesoriów samochodowych (przynajmniej tych,
którymi się interesuję).
Np. Selectol w Carrfour stoi po 35 zeta, podczas gdy w Real'u po 50 !!!

Na koniec zapodaję, myślę że bogaty w treść link pt.
wszystko o olejach.

============================
Alem nabazgrał. Myślę, że wybaczycie .

Cytat:
2004-03-16 12:18:37, adasco pisze:
PSIAKREW!!!! w Lodzi nie ma Auchana!!!
jedzie moze ktos przez Slask do Lodzi????
Jesli tak, to w tej cenie zobowiazuje sie kupic... jesli ktos bylby tak mily
mowie powaznie: gdyby ktos w najblizszym czasie wybieral sie w strone Lodzi, a auchana mial po drodze, ja poprosze baniaczek. bede wielce zobowiazany. cena naprawde atrakcyjna.

W najbliższym czasie wyjeżdżam z rodzinką do Częstochowy.
Kupić mogę i przewieźć też. Podjedziesz ???
Ale zaraz, zaraz...
Wydaje mi się, że w Częstochowie jest Oszołom (Auchan ).

Mając do wyboru oleje Castrol albo Lotos wybrał bym Lotosa. Lałem Castrola - po 1500 tys km zaczeła dłużej się świecicć lampka od oleju przy uruchamianiu. Teraz Leje Shella i jest oki - lał bym Penzoila ale Shell go wykupił - odradzam Castrola!!!!!!!!

Cytat:
Na koniec zapodaję, myślę że bogaty w treść link pt.
wszystko o olejach.

Super stronka - wreszcie wszystko konkretnie i przejrzyscie zebrane i opisane na ten temat
Cytat:
Mając do wyboru oleje Castrol albo Lotos wybrał bym Lotosa. Lałem Castrola - po 1500 tys km zaczeła dłużej się świecicć lampka od oleju przy uruchamianiu. Teraz Leje Shella i jest oki - lał bym Penzoila ale Shell go wykupił - odradzam Castrola!!!!!!!!

To i tak wszystko w sumie w duzej mierze zalezy od stanu w jakim jest slinik i na jakich olejach byl do tej pory jezdzony - ja osobiscie zamienilem Elfa, ktorego uzywal poprzedni wlasciciel na Lotosa - wychodzi taniej, a wczesniej jezdzilem innymi autami na Lotosie i bylo wszystko OK.

Wiesz Sywo ja mam selectol z orlenu w takiej niebieskiej bance a ten lotos city troche odradzam bo rzadki jest jak siuśki faktycznie w carreourze jeste tanio tam nawet selektol jest drozszy od tego lotosa city także być moze ten lotos jest z jakiej trefnej partii ze go tak tanio sprzedają albo przeterminowany

jak kupowałem ten lotos city za 34.99 selektol
był drozszy bo kosztował chyba 37 zeta

Przy lotosie:
(zapaliła sie w miedzy czasie lampka od oleju PS.teraz juz wiem ze walniety był czujnik cisnienia; i go zmieniłem moze go jeszce wleje do łady ale w porównaniu do selectola to rzadki jak nie wiem a wszelkie problemy z lampka od oleju radziłbym od wymiany czujnika zacząć jest on tani koło 10 zeta, a w iem ze nawet nowe maja rózne charakterystyki albo i są popsute a castrola kupiłem i z obzce jak na nim bedzie hulał na razie jeżdz na selektolu jakieś 2000km i jest dobrze zobaczymy jak bedzie hulała na castrolu ale chyba tak samo a cena castrola jest taka sama jak selektola takze sie skusiłem .

ja obecnie jezdze na city i nic zlego sie nie dzieje...

Moja jeździ od początku na Castrolu GTX i nie stwierdziłem świecenia sie kontrolki cisnienia oleju. Olej jest bardzo dobry i polecam go śmiało.

Adasco - auchan jest ale za Łodzią w kierunku Piotrkowa na jedynce.

Ten castrol nie ma poza marka i rodzajem za duzo wspolnego z castrolem gtx, ktory notabene jest rewelacyjnym olejem.

eeeh, ja tam za dobrego oleju wlac nie moge, bo jak przeplucze....
moze po remoncie...
jakbym mial nowy silnik czy wyremontowany, lalbym jakis lepsiejszy olej...
a tak.....

Castrol jest dobtym olejem - nawet zajebisty ale do tego aby wlać pojechać pojechać sportowo z 1000 km i wylać. Do normalnej jazdy nie jest dobry bo swoje właściwości traci po ok 2-3 tysiącach. Oczywiście tym co leją Castrola życze jak najlepiej i nie mam zamiaru namwiać na inny olej - to wyjdzie później samo w praniu

Witam

Tym razem jest promocja oleju w LIDLU , jest olej Super motor oil rozlewany w Niemczech 15W40 klasy jakości SF zupełnie wystarzca do łady za 24.99 5litrów :: :: ::
Promocja jest od dzisiaj czyli od 7 marca , ja zakupiłem 2 bańki czyli za 50 zł mam 10 litrów oleju z roku produkcji 2004 a ważnośc ma 5 lat
Polecam bo najtańszy lotos city kosztuje u mnie 45-48 zł a tu mam za te same pieniądze 10 litrów, a moja ąłdna troszki konsumuje olejku

Acha ja kupowałem w LIDLU w zceladzi na nowopogonskeij- 27 stycznia bo jeźdże teraz dosyć często do czeladzi na nauke jazdy oczywiście jelczobusem na kategorię "D"
bo na "C" już zdałem

[ wiadomość edytowana przez: vulcanor dnia 2005-03-07 17:35:13 ]