Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-10 18:04:09 czy Twój poniacz to sedan?
przejrzałem parę stron i nie zauważyłem wersji 'se' 5d i 3d. jesli chodzi o wyposażenie to są tutaj duże różnice pomiędzy poszczególnymi 'se' (jeden ma korbki, inny elektrykę). czyli nie jest to oznaczenie zasobności wyposażenia tylko raczej odmiany nadwoziowej. i następna sprawa, wszystkie 'se', jakie widziałem, były z 94 roku. |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-11 07:56:45 czyli praktycznie to oznaczenie nic nie znaczy. może tylko końcówka produkcji była tak oznaczana. ta półeczka była w lepszej wersji wyposażenia ( z elektryką szyb). mogę Ci załatwić. widziałem 'se' również z półeczką, a nawet klimą i abs. |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-11 21:17:55 no tak. ja mam prostokątny i z tego co wiem to właśnie nowsza wersja. te okrągłe od wtrysku to takie metalowe, brzydkie ![]() inna też jest regulacja zasysania. zakupiłem dzisiaj właśnie całą obudowę filtra z czujnikiem za 60zł, komputer za 50 zł (prawie nie śmigany) a wlaściwie to cały silnik z tymi rzeczami za 130 zł. to jest biznes ! silniczek po przebiegu 90 tyś z pompą wspomagania, rozrusznikiem , wtryskami, wszystkimi czujnikami. no i jeszcze gościu dorzucił mi gratis całą instalację elektryczną do przodu. |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-11 21:41:56 znalazłem na allegro. picasso pomógł mi "zbić" cenę. jeszcze dodam, że dostała mi się również sonda lambda ![]() |
![]() doqtorek HF MEMBER Ford Focus Kraków | 2005-02-11 22:04:44 I jeszcze mnie złości tą sondą ![]() ![]() ![]() |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-11 22:47:28 wystarczyło zapytać ![]() |
picasso HF MEMBER Hyundai pony Poznań | 2005-02-13 01:28:36 czesc
co do oznaczenia "SE" to tj. kolega juz napisał special edition,natomiast moj kuzyn ma pod tym napisem jeszcze limited. czyli limitowana wersja. ma wspomaganie, klime, zderzaki i listerka w kolorze nadwozia. tez z rocznika 94. a co do filtra to ten okragły podobny do stozka jest to typowy filtr montowany w mitshubishi colt i czesciowo w ponym. ja natomiast mam prostokątny. pozdrawiam...... |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-02-13 23:03:27 Tak moze troszke off topicowo, ale jestem pod wrazeniem wyposazenia jakie oferuje Hyundai w standardzie. Ja mam zwyklego GLSa tylko 1.3 gaznik a wyposazenie robi na mnie do dzis wrazenie (a nie sadze ze dziadek kupujac go w salonie dokupowal te wszystkie gadzety) a moj hultaj ma:
- zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia - lusterka regulowane od wewnatrz (Dacia Logan nawet dzis tego nie ma) - czujnik zamkniecia drzwi i klapy bagaznika (Omegi B tego nie mialy, nie wiem jak C) - plynna regulacje wycieraczek na 1szym biegu (super sprawa, Nissan Almera z '99 tego nie ma) - welurowa tapicerke - regulacja natezenia oswietlenia deski rozdzielczej - automatyczne wlaczenie wycieraczek po spryskaniu szyby (a Dacia Logan nawet dzis ...) - zamkniecie obiegu powietrza wew. samochodu (Passaty nawet z 96r tego nie mialy w standardzie, o Dacii nie bede pisal ![]() - radio z 4 glosnikami - regulacja wysokosci siedzenia kierowcy i wybrzuszenia oparcia!!! - oswietlenie bagaznika - brzeczyk zostawienia wlaczonych swiatel - asymetrycznie dzielona tylna kanapa !!! (dlugo by wymieniac dzisiejsze modele ktore tego nie maja) - licznik kilometrow dziennych (nawet dzis nie jest to standard we wszystkich samochodach) a przeciez ten hultaj jest z 91 roku i wiem ze to wyposazenie to pikus w porowaniu z tym co bylo w pozniejszych modelach montowane (np. obrotomierz, elektryka etc.). Ogladalem jakis czas temu test jakiegos hultaja na TVN Turbo i utkwilo mi jedno zdanie z tego testu w pamieci, a brzmialo tak: "Hyundai juz nas przyzwyczail do bogatego wyposazenia w standardzie i tak w tym modelu znajdziemy...." |
bialy_27 HF MEMBER Hyundai Pony Skierniewice | 2005-02-14 07:43:58 Wszystko się zgadza z wyposażeniem. Ach ten Hyundai - rozpieszcza nas ![]() PS. Odkryłem w końcu co tak denerwowało mnie w prawym kole - stukanie- Zacznę tak HAHAHAHAHAHAHAHAH - jest taka osłona która od dołu zabudowuje skrzynię i przechodzi za koło i na zagieciu pękła i sami wiecie co dalej. Mimo to dzieki za wszystkie rady. Ukłony ![]() |
![]() perek_83 HF MEMBER Hyundai Pony Kościerzyna | 2005-02-14 20:21:30 No ja też od niedawna jestem posiadaczem Ponego GLS 91r 1,5 i tez mam te wszystkie bajery co wymienił Kolargol poza regulacją wybrzuszenia oparcia i brzęczka włączonych świateł, a w takiej fiescie z 2000r to nawet nie ma kontrolki włączonych świateł ![]() |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-02-14 22:10:12
Wiele samochodów dzis nie ma tej kontrolki. Nie wiem czym sie kieruja te firmy ktorej jej nie montuja, ale o ile pamietam zarowno w Almerze (na pewno) jak i w Omedze (na 99%) nie ma tej kontrolki rowniez. Zapomnialem wymieniajac te rzeczy wspomniec o automatycznym wylaczeniu ogrzewania tylnej szyby po pewnym czasie. To dobra sprawa bo oszczędza akumulator. Jak jezdze Almera ktora nie ma takiego wylaczenia to czesto zapominam o tej szybie i bez sensu grzeje sie na sucho (szczegolnie ze tam nie ma kontrolki na desce rozdzielczej tylko slabo widoczna dioda na przycisku). |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-14 22:45:27
Moja sonata też nie ma tej kontrolki ![]() ![]() |
bialy_27 HF MEMBER Hyundai Pony Skierniewice | 2005-02-15 07:29:14 Spoko sprawa z tym ogrzewaniem tylnej szyby - nie wiedziałem - ni wiem czy ktoś pisał ale jest jeszcze regulacja elektryczna świateł - no własnie jest gdzieś dostępna on-line lub moze ktos ma instrukcję obsługi do poniaka dobrze by było poznać go bardziej (mówie o wyposarzeniu) bo jak widzę nie wszystko znam - niedługo sie dowiem, że mam podgrzewane siedzenia i GPS ![]() |
![]() cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-02-15 16:24:27 do tego prostokątnego filtra pasuje FILTRON AP 111 Ssm takowy posiadam. |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2005-02-16 08:41:27 A ja chyba mam GLS ale trochę sie różni ma:
- wspomaganie - klimę - elektryczne szyby (pozostałości ![]() - zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia. - radio firmowe + 4 głośniki Ale nie ma: - regulacji wybrzuszenia siedzenia - weluru - regulacji świateł - obrotomierza - szyberdachu - zamykanego schowka itp. Więc muszę stwierdzic ze dziwna ta moja wersja ??!!?? |