MotoNews.pl

170km/h i BUUUM.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a dokładniej jechałem sobie al prymasa X lecia w wawie (dla nieznających stolicy - jedna z nielicznych nowych i równych dróg)
zwolniłem na wiadukcie do ok 170km/h........ i nagle BUM ...coś cholernie walnęło.... - myśle sobie...coś albo kogoś rozjechałem...... popatrzyłem w lusterku... nic nie leży....samochód jedzie normalnie to pojechałem dalej...nawet nie zwalniając

Dojeżdzając do PW wyłączyłem radio.......i zauważyłem że coś mi stuka cholernie z przedniego lewego koła ..... pomyślałem że padła końcówka drążka stabilizatora czy cuś....

Posiedziałem w szkole ...pojechałem do warsztatu.....zapieprzając przy tym niemiłosiernie - jakoś miałem dzień szybiej jazdy

Dojechałem do warsztatu - samochód w góre..... i zrobiło mi się miekko w nogach sprężyna pęknięta idealnie na pół...... trzymająca się ledwo ledwo....

Odkupiłem od Lega jego seryjne prawie nie używane spręzynki - oczywiście koreanski oryginał i pojechałem dziś wymieniać.
Niestety Sławek miał zawalony warsztat to podjechałem do qumpla i wymieniłem.....

i się troszke załamałem..... górne poduchy Mc persona to już masakra... wydmuchałem stary smar, nałożyłem nowy - może troszke mu pomoże, gumy na które zakłada się sprężyne w kolumnie to też już tylko namiastka tego co było.
Dziś rano wymieniłem narazie jedną. - nie było sensu ruszać drugiej. Samochód troszke dziwnie stoi - z lewej wyżej . pojeżde tak jeszcze ok miesiąca - i kupuje wszystkie nowe el gumowe, + zrobie hamulce.... i znowu kasa w ten koreański wynalazek

PS zdecydowałem się na oryginalne sprężyny.....bo mieskam w warszawie i chce mieć przedni zderzak.....

-----PS zdecydowałem się na oryginalne sprężyny.....bo mieskam w warszawie i chce mieć przedni zderzak.....

to fakt. Koło mnie są takie 3 spowalniacze. Kiedyś nie stanowiły dla mnie problemu, ale po wstawieniu ventur na jednym prawie zawisam i szoruję czym tylko się da.

Co do Twojego wypadku, to ciesz się że przy 170 jak Ci spręzyna pękła nie zniszczyła Ci reszty zawieszenia i możesz Tu z nami normalnie rozmawiać.

Cytat:
2003-02-06 00:34:53, Tomek-Mydlowski pisze:
w ten koreański wynalazek

Tomek nie zapominaj o tym za często...