Kontrolka poduszek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w tamacie mam problem z kontrolka SRS... a bylo to tak :
jechalem po dziurach i zaczela mrygac : 4 mrygniecia, 2 sec przerwy i znow 4.... zatrzymalem sie, zgasilem auto i po odpaleniu bylo juz wporzadku... az do nastepnych dziur... znow zgasilem, znow bylo dobrze i dalem rade dojechac do domu i juz nie mrygala... ale troche mnie to zaniepokoilo... co to moze byc ??

zdublowalo sie pytanie... prosze moderatora o usuniecie jednego

wedlug tej strony KLIK
4 błyśnięcia-obwód napinaczy pasów bezpieczeństwa.

co to oznacza ??

Tzn że powinieneś zajrzeć pod fotele i sprawdzić połączenia napinaczy pasów z resztą obwodu. Pod fotelami idą przewody i są kostki. Na poczatek proponuję to sprawdzić.
Podobny wątek już kilkakrotnie był na forum więc jeśli troche poszukasz to powinieneś znależć wszystko o co pytasz.

przewaznei chyba szwankuje przewod pod siedzeniem (pasazera) idacy od samego napinacza do zlaczki przy progu

tak... troche mnie to wystraszylo i zamiast przeszukac forum zapytalem 5 raz o to co juz inni pytali... posprawdzam te kostki/przewody i napisze jaki dalo to efekt. dzieki za pomoc

U mnie tez wystepuje czasami ten problem. Najczesciej podczas odkurzania, gdy fotel jest przesuwany w przód i w tył wystarczy tylko kable docisnac w kostkach.

Przed rozpieciem zlaczki przyjrzyj sie w jaki sposob wchodzi w nia taka metalowa blasza. Zapamietaj. Wypnij zlaczke z kostki i zeskrob delikatnie patyne z bolczykow. Tylko uwazaj aby nie zewrzec obu bolczykow bo wtedy bedzie bum!!!

Moze nie od rzeczy jest zdjac wczesniej klemy z akumulatora.
Po oczyszczeniu bolczykow, w otwory w kostce wtrysnij WD-40, potem odsaczanie kostki, nalezy obrocic ja otworami w dol, przylozyc chusteczke higieniczna, albo papierowy reczniczek, odczekac chwile i potem wpiac wszystko jak nalezy.

U mnie pomoglo.

dzieki za porady... pogoda nie bardzo sprzyjala zebym sie tym mogl zajac ( nie mam garazu ) bylem u elektryka i za 40 zl zrobil to na cacy ( juz nie mam wtyczek)

W sumie to tez bylo wyjscie, o ile nie planujesz wyciagac foteli na zewnatrz auta