Omega-tuning

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mozna gdzies dostac pakiet stylizacyjny plastików do omy A na omege lotus????
pzdr

Tutaj zobaczyłem taki zestaw https://ssl.swistak.pl/aukcje/4146 https://ssl.swistak.pl/aukcje/414620

nic nie ma ja też myślałem o jakiś bajerach ale bardziej chciałem optycznie podnieść lub zrobić spojlery by wyglądała na masywniejszą jeśli coś ktoś widział takiego to proszę dajcie znać pocztę , dzięki
panoni

Niezłe, ale to nie to
Co do poszerzenia omy.. widziałem kiedyś modyfikacje:
przedni zderzak omega vauxhall [w sumie to tylko nakładka ]
tylny spojler od senatora [jest troche szerszy..]
wycięte nadkola tylne, maska w stylu bad look i przedłużona dzięki obniżonemu przednimu wlotowi.. oczywiście szerokie lacze.. i przyciemnione szyby..
Całośc prezentuje się całkiem nieżle, nawet bardzo dobrze..
Pzdr

Można dostać graty ale nie u nas.Te na aukcji to zwykłe badziwie z żywicy.W krajach takich jak niemcy,holandia itp.Można dostać grati STEIMETZa,MATTIGa,IRMSCHERa ewentualnie LEXMAULa.ZENDER tez coś tam próbował robić.I są to graty z ABSu,a nie jakiś szajs co połamie się na pierwszej lepszej zaspie.
Można spróbować poszukać też na tylna klapę spojler wzorowany na Vectrze GT czy 2000, pochodzi z Chevroleta Omegi,bardzo ładny,skromny.
Do tego okrągłe nadkola z tyłu,lampy a'la Omega 3000 za ciemnym szkłem,obnizony zawias i felgi 17,18 cali.Oczywiście bad look jak najbardziej wskazany.Takie moje skromne zdanie.

A właśnie co do ciemnego szkła w tyłu.
Przymierzam się do takiej przeróbki. Robił już ktoś to kiedyś? i z jakim efektem?

I pytanie przyciemnić to sprayem do kloszy czy folią taką do szyb?

Hej Adrian spotkamy się w niedziele topościemniamy
ja mam szyby oklejone folijką lampy tylnie też są oklejone (wszystko bardzo dobrze widoczne) kierunkowskazy przyciemniałem sprayem teraz musze troche je poprawic. Pozdrowienia

Ome A najlepiej robić wg. indywidualnych upodobań aczkolwiek bez "boser-blicka", max gleby, ciemnych szybek i min. 17stek nie wolno zapominać --> patrz "mój profil"

Zastanawiałem się nad dodaniem mini progi po bokach coś na wzór vw garbusa oczywiście troche węższe i jako dobrze zamontowana atrapa ewen. jako wycieraczka do strząsania śniegu mam trochę pomysłów ale autko potrzebne na codzien a i odpowiedniej wielkości garażu brak . morze coś na wiosne wykombinuję .

hej panowie!
a jak zwiększyć moment obrotowy silnika??

Weź śrubokrę i podkręć moment
Druga możliwość - zmień silnik

Tak na poważnie to poczytaj trochę wątków czysto technicznych (jest tego trochę) to może nie będziesz zadawał takich rozbrajających pytań

moment zwieksza sie nastepujaco:

jest jakas chwila w pewnym przedziale czasowym, ktora na skutek zastosowania innych falszywych odwzorowan wzgledem czasu mozna przedluzyc. Za tem moment zwiekszamy poprzez przestawienie wskazowek zegarka, tak zeby dluzej trwal. Mamy wtedy wiekszy (dluzszy moment) Sprawdzone przeze mnie - metoda autorska.

pozdrawiam