| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 19:47:53 Na stronie moto.onet.pl pod relacja z Motor show z Genewy znalazłem taki komentarz.
No i pozniej szlo juz na marke Daewoo
No ale czare goryczy dopełniła wypowiedz Speedyego
Oj Speedy speedy powyzsza sprawa dotyczy tej strony www [ wiadomość edytowana przez: FGM2 dnia 2005-03-03 19:49:07 ] |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 19:50:53 |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 19:56:05 Dalsze watki o Daewoo.
no to na tyle wieści, aha przepraszam za " pochały" powinno być pochwały |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-03-03 20:28:21 a niech gadaja...
kazdy kto troche espero pojezdzil wie ze to dobre auto, a Ci co nie znaja to niech sobie pisza i jezdza vectrami A91 czy golfamiII kupionymi za cene espero...ich problem ze sa ogranicznie i nie potrafia troche sie rozeznac w temacie... jak ludzie dalej beda tak cenic marke espero to przynajmniej leganze za dobre pieniazki wyrwac jak juz przyjdzie czas na sprzedaz espero ![]() |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 20:41:46 no właśnie co z tą Leganza jak ona jezdzi??? Dobrze? Awaryjna jest??? Napewno nie tak bezawaryjna jak Espero bo "on" jest klasa sama dla siebie. Co sadzicie o leganzie??? |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-03-03 20:51:05 Leganza ma podobną opinie jak Espero jeżeli chodzi o awaryjność
Jedynie korozja jej nie atakuję - to oczywiście plus. Jeżeli chodzi o komfort i zachowanie na drodze - to inna bajka - po prostu auto nowsze technologicznie
Już dawno bym się za nią oglądał, gdyby nie twierdzenie "drugiej połowy", że to wygląda jak żabsko i jest okropne z wyglądu
Ale mnie się zajebiście podoba |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-03-03 20:54:04
Z tego co pamiętam, to Tomek zawsze mówił, że właśnie NIE rdzewieje bo ma dobre zabezpieczenie antykorozyjne i że to bardzo dobre auto - praktycznie BMW po znakiem Daewoo
Tomku - zweryfikuj to |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2005-03-03 20:59:49
co sie tyczy opinii to mam znajomego mechaniora, który kiedyś pracował w serwisie daewoo o esperaku mówił w samych superlatywach co się tyczy leganzy to fajne autko, świetnie wypasione i nowocześniejsze lecz podobno pod w/g mechanicznym nie tak niezawodne jak esperyna |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 21:06:27 tez tak słysząłem |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2005-03-03 21:08:49
poprostu co tu kryć z DU esperyna jest THE BEST |
Horak Espero 1.5 16V LPG Jastrzębie Zdrój | 2005-03-03 21:19:25 Jedna z wielu opinii o Leganzie: atrakcyjna i bogato wyposażona limuzyna, zapewnia przyzwoity komfort jazdy. Zbiera jednak sporo skarg za niedbałe wykończenie, psujące się elementy instalacji elektrycznej, które uprzykszają właścicielą życie.
Espero natomiast cieszy się opinią najmniej awaryjnego auta Daewoo. Takie chodzą pogłoski wśród mechaników. |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-03-03 21:54:25 U nas w CSP chlopaki mieli esperaka 1.5 sluzbowego . Powiedzieli ze niemieli lepszego samochodu i ze niebyle lepszego samochodu jak jechali na akcje. Tyle co on dostal w dupe to zaden sluzbowy samochod z tych co jezdzili w CSP niewytrzymal by tego. Na sluzbe jechali zapakowanym esperakiem z bronia 170km/h i mowia ze szedl jak burza heheheh. wszystcy milo go wspominaja. niestety przyszly skody i VW i espero poszlo pod motek |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-03-03 22:28:46
Hehe - dobre!!!!
Co do porównań espero z niemieckimi furami - widzę w wypowiedziach skrajności. Espero jest dobrym samochodem (zresztą germańskiego pochodzenia), wydaje mi się, że mało awaryjnym, wygodnym, wyposażonym, etc.... Nie można natomiast niemieckich samochodów przedstawiać w samych negatywach. Wydaje mi się, że problem jest gdzie indziej - w przeszłości tych aut. Ludzie naciągnęli złomu z zachodu i teraz płaczą nad takimi "pożondnymi foorami"... I tu nie ma znaczenia, czy to Vw, Opel, czy Daewoo. Złom, nawet pod najlepszą marką, będzie tylko złomem. Espero w większości są krajowe, często pierwszy bądź drugi właściciel, znana przeszłość - to ma bardzo duże znaczenie. Ja od kilku miesięcy jeżdżę Oplem i jest równie bezawaryjny, co mój esperaczek. Fakt, ma słabsze wyposażenie, ale nie wybierałem sobie modelu/wersji, tylko kupowałem ze względu na dobrą cenę w takiej opcji, jaka się trafiła. Reasumując - myślę, że każdy samochód, o który się dba i który się rozsądnie eksploatuje, potrafi odwzdzięczyć się bezawaryjnością. No ale jak ktoś woli Niemca z "przeszłością" od espero, o przeszłości którego można coś powiedzieć, to niech się potem nie dziwi, że musi wymieniać trzy razy silnik....
Pozdr. P. |
LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-03-03 23:37:51 Ja sie przyzwycailem slysze takie opinie od 5,5 roku
byl rok 99 5 czerwiec kiedy lsniace i pachnace nowiutkie espero zagoscilo na parkingu jak byscie wtedy widzieli miny sasiadow zaraz kometarze w stylu: koreanski szajs, tekturowy samochu, nie wytrzyma 3 lat poza tym brzydki kolor a najlepszy byl jeden z nich ktory uwaza ze w 123 merc to najlepsze auta on wtedy jezdzi 18 letnim egzeplarzemi rozmawiajac z drogim "przypadkiem" glosno wyrazil swoja opinie a ja akurat wtedy razem z ojcem przechodzilem obok i powiedzial: moj merol to go jeszcze 3 razy przezyje i tak sie smiesznie sklada ze on juz ma 3- ciego w 123 bo reszta sie rozleciala ostatnio jeden z nich podszedl do mnie rano okol 5 ja wtedy odwozilem ojca i zszedlem wczesniej odsniezyc esperaka odpalil od kopa i zaczalem go drapac wtedy potrzedl sasiad i porosil o troche pradu bo jego pasat za chiny nie odpalic
ale na pocieszenie powiem ze moi koledzy po przejazdzce esperakiem zawsze maja mile slowo kometarz na jego temat z wyjatkiem jednego ktory sie wozi bmw i zawsze smuty pier##% ze to i tak daewoo wiec jaka konkluzja? olac bezpodstawne wypowiedzi esperak zawsze pozostanie fajnym autem i wie o tym kazdy kto mial z nim do czynienia |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-03-04 00:08:36
Bart, a co Ty na Boga porabiasz w CSP??? Pozdrawiam - SpeedR |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-03-04 00:18:48 Boj sie Lukasik teraz. hahahah
pracuje sobie . Jestem szefem kompani ale niemartw sie nielatam po poligonie z ludzmi i sie na nich niedre chociasz czasem sie wydre hehe. Stacja benzynowa to niebyl szczyt moich mazen |