Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PiBuc Warszawa 223K Pruszcz Gd | 2002-07-27 08:31:39 Posiadam zwykly uklad hamulcowy w moim Poldku, jak wiadomo skutecznosc tych hamulcow nie jest rewelacyjna. Czy ktos wymienial stary uklad hamulcowy na Lucasa pozostajac przy starej pompyie i wspomaganiu ukladu hamulcowego ? |
![]() SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-07-27 11:40:16 Gdzies czytalem o tym ze te rozwiazanie moze przyniesc pogorszenie hamowania. Wiec jak wymieniac to wszystko. Ale to tylko gdzies mi sie o uszy obilo ![]() |
![]() piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2002-07-27 16:23:41 lepiej zmienic wszystko a jesli jeszcze musisz w niedalekim czasie wymienic most to niewachaj sie kupuj most na lucasah kompletne zwrotnice niestety piasty sa ciutek inne dlatego lepiej komplet odkrecisz tylko sworznie i gotowe serwo pompa korektor pedaly znajdziesz na gieldzie za nie doze pienadze |
Slawo Polonez 2000 Gdańsk | 2002-07-27 22:54:59 Układ hamulcowy Lucasa (przód) bez problemu współpracuje ze starą pompą i serwem. Sama zmiana nie nastręcza trudności a przewody hamulcowe (sztywne) można dorobić tak, aby z jednej strony mieć gwint M10x1.25, a z drugiej M10x1.
Przy zastosowaniu klocków Ferrodo i porządnego płynu poprawa skuteczności jest duża i na długi czas można zapomnieć o "grzebaniu" w hamulcach. |
![]() siedem CITROEN Xantia 1.6i ... Warszawa | 2002-07-29 08:36:47 piszecie tu o przerabianiu całego układu i nawet janio nie wspomniał że to jest bardzo dużo grzebania jeżeli chodzi o serwo i pedały więc to nie ma sensu (za duże koszta) jeżeli chodzi o same cheble może to poprawić sprawność chamólców wmiarę tanim kosztem.
ale tak jak mówię i tylko chyba tu ja tak myślę to zawsze taniej jest opchnąć brykę i kupić taką co to ma mówię tu tylko o przeróbkach ze starego na nowe fabryczne bo tego tuningiem nie nazwiemy ![]() widząc też że masz 1.6 to jest to pewnie 1994 lub 1995 rok a już w 1995 były lukasy więc zamiana nie będzie kosztowna ale trzeba by jeszcze znaleźć kupca ![]() ![]() ![]() |
![]() MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2002-08-02 09:49:54 Dzięki Wala, zastosuję. Pozdr. |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-08-19 21:50:11 miałem ostatnio podobne przygody z klockami,mam układ hamulcowy lucasa,pożałowałem grosza no i....się zaczeło hamulce stały się beznadziejne piszczały strasznie pyliły nie warto oszczedzać na kłockach,ja chyba dostałem 4 gatunek,to były też fomaru,a tak swoją drogą to one kiedys chyba były lepsze.po założeniu klocków lucasa wszystko wróciło do normy. |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-08-19 22:43:07 A jak już wymieniać to najlepiej nowe tarcze i klocki hamulcowe Ferodo. |
![]() Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2002-08-19 23:16:45 Albo na Brembo a nie na Lukasa. |
![]() PiBuc Warszawa 223K Pruszcz Gd | 2002-08-31 11:59:36 Czy jest jakis szczesliwy posiadacz poloneza co wmienil szczeki i okladziny na Ferodo ? Jesli tak to chcialbym dowiedziec sie o kosztach i skutrcznosci takiego rozwiazania.
|