Jaki gaz Opel Omega B 2.0 16V Ecotec?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. właśnie kupiłem Omege B z silnikiem 2.0 16V ecotec. Chce założyć gaz, ale nie wiem na jaka instalacje zdecydowac się. Ceny zaczynają się od 1700zł a kończa na ok 4000zł. Może ktoś z was ma taki motor w swoim aucie i podpowie co i jak. Dzieki i pozdro

siemasz ja tez mam takie autko z takim silnikiem i mam instalacje za 2000 zl i auto chodzi nienagannie! pali 10 litrow, niestrzela. do tego mam zamontowany jeszcze stozek!pozdrawiam

Ja tez mam takie autko, zalozony gaz 2 generacji za 2000 i sa same problemy z nim. Jezeli planujesz dluzej pojezdzi tym samochodem to proponuje doższe rozwiązanie. Zaloz sobie sekwencyjny wtrysk gazu.

witam. osobiscie proponowalbym zalozyc ci gaz sekwencyjny raz wydasz wiecej kasy ale bedziesz mial pewnosc ze wszystko jest ok. ja popelnilem blad wstawiajac do mojego cacuszka gaz za 2150. nie jestem zadowolonz chociaz jeszcze nic mi sie nie dzieje, ale trzeba bzlo przerobic kilka elementow. zainwestuj w sekwencyjny a bedziesz zadowolonz.pozdrawiam

załozyłem jednak II generacje, koszt 2tyś BRC. Motor jest nieco słabszy, ale nie jestem typem ściganta.pó ki co wszystko jest ok, ma lekkie skoki obrotów początkowo na benzynie ale po chwili jest ok. Jak założe nowe przewody i świece myśle że będzie bardzo dobrze.

mam w swojej omedze B instalacje II generacji. Na razie wszystko w najlepszym porządku. Nie ma praktycznie różnicy gaz/benzyna.koszt instalacji 1850zł. Za najtańszy wtrysk 1000zł więcej. Chyba nie ma sensu przepłacać.