MotoNews.pl
11 1marca-jeździmy na światłach czy nie? (85166/0) - NT

1marca-jeździmy na światłach czy nie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
to jak to jest....mi się zdaje że od dzisiaj nie jeździmy na światłach ale sam nie wiem bo nikt nic nie mówi..

od jutra chyba... bo osiolki nie umialy napisac do którego dnia lutego jeździmy na swiatłąch...
wiec z tego co mi wiadomo to od jutra 2 marcz...
bo by musieli raz na 4 lata ustawę zmieniać...

wiem napewno że 1 marca to dzień puszystych...
a wiec wszystkiego najlepszego.....

A ja proponuje caly rok jedzic na swiatlach,

Cytat:
2005-03-01 12:29:16, bimber1 pisze:
A ja proponuje caly rok jedzic na swiatlach,

ale jakich?? na czerwonych?? na skrzyzowaniu z sygnalizacją są też żółte...

A to już??!! ja myślałem ze do 31 marca sie na światłach jeździ...
Cóż...akumulatorek się podładuje przynajmniej....ale i tak wole jeździć na światłach

Cytat:
2005-03-01 12:46:42, Wujek-Kajtek pisze:
A to już??!! ja myślałem ze do 31 marca sie na światłach jeździ... Cóż...akumulatorek się podładuje przynajmniej....ale i tak wole jeździć na światłach

może i masz racje, może to dopiero od 31marca...heh może mi się coś pokręciło po prostu...sam nie wiem;D

Ja jeżdze cały rok na światłach więc nie mam problemu do kiedy trzeba

Wam też to polecam, nawet w najsłoneczniejsze dni.

ja tez cały rok jezdrze na swiatłach bo mi wygodniej jest kiedy jestem widoczny na drodze i polecamto wszystkim , bo teraz kiedy wszyscy wyłonczą swiatła "bo juz nie trzeba" to sie załoze ze bedzi troche wiecej wypadków bo inni z drugiej strony zamiast patrzec czy cos nie jedzie wyjezdrzajac z kadś beda patrzec tylko czy sie cos swieci na drodze... takie moje zdanie

Od dzisiaj bez.

Ja i tak jeżdze cały rok (staram sie).

tak...na swiatłach jezdzi sie do ostatniego dnia lutego..

a co do jazdy na swiatłach cały rok, to troche mnie to wkurza: słonce zajebiscie swieci a ludzie jeszcze na swiatłach jada...beee..

Cytat:
2005-03-01 14:08:19, WOYTAZ pisze:
tak...na swiatłach jezdzi sie do ostatniego dnia lutego.. a co do jazdy na swiatłach cały rok, to troche mnie to wkurza: słonce zajebiscie swieci a ludzie jeszcze na swiatłach jada...beee..

przynajmniej ich widac.

ja tez jezdze caly rok na swiatlach.

A ja smigam caly rok i mam to gdzies.. chore jest dla mnie oszczedzanie na swiatlach... przeciez to bezpieczenstwo..

ja w sumie nigdy nie wylaczam,odpalam i juz sie swieca,wiec caly rok smigam na swiatlach.Wydaje mi sie ze nawet w sloneczny dzien jest sie owiele bardziej widocznym.

ja to w sumie jestem za jazdą na światłach przez cały rok, ale zobacze jak to bedzie w moim przypadku bo jestem uprawniony do kierowania autami od... nie dawna

Ja juz jak odpalam auto to palce same pstrykaja wlacznik Przyzwyczailem sie i tez czesto jezdze na swiatlach nawet jesli nie trzeba ale nie zawsze

Chyba od dzis nie trzeba teoretycznie nie trzeba ale jesli jest dobra przejzystaosc powietrza i nie wiem jak u was ale u mnie snieg sypie i jest słaba widocznosc wioec tak czy siak trza na światłach a i tak jestem za jazdą cały czas na światłach i sie stosuje do tego

Co do jazdy na światłach ja staram sie jezdzić cały rok, bo auto jest dużo lepiej widoczne nawet jesli mam ta kilka zł wiecej na żarówki wydać

Cytat:
2005-03-01 16:21:33, Twarog pisze:
Chyba od dzis nie trzeba...

Nie chyba, nie chyba

W kodeksie wyraznie jest napisane - ze na swiatlach jezdzi sie do ostatniego dnia lutego

ale podobnie jak poprzednicy, jestem za jazda na swiatlach caly rok

Ja tez codziennie na swiatlach jezdze w flach jest tak ze sie same wylaczaja wiec ich nie wylaczam i sie same zapalaja uwazam ze powinien byc przepis ze caly czas na swiatlach dzisiaj widzialem dwoch takich cobez jechalao a razno w wwa niezle sypalo sniegiem zamiec byla anwet i naprawde chlopakow ledwo bylo widac.

Cytat:
2005-03-01 12:27:27, sFiatowiec pisze:
od jutra chyba... bo osiolki nie umialy napisac do którego dnia lutego jeździmy na swiatłąch... wiec z tego co mi wiadomo to od jutra 2 marcz... bo by musieli raz na 4 lata ustawę zmieniać... wiem napewno że 1 marca to dzień puszystych... a wiec wszystkiego najlepszego.....

Troche zamotales... W Kodeksie wyrazie jest napisane ze na swiatlach cala dobe jezdzimy od 1 pazdziernika do ostatniego dnia lutego. Czyli problem roznej dlugosci lutego zostal rozwiazany sformulowaniem "ostatni dzien" zamiast 28 lub 29.

Podobnie jak przedmowcy, popieram jezdzenie cala dobe na swiatlach mijania (a nie jakis wypierdkach do jazdy dziennej, bo to jest raczej pozorowanie). Duzo lepiej widac takie auto, zarowno w dzien pochmurny jak i sloneczny.