Zamek w drzwiach od kierowcy się nie otwiera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
mam problem z zamkiem w drzwiach od kierowcy.dzwi nie można otworzyć kluczykiem. zamek centralny w fordzie escorcie z 1992r.czy ktoś z was miał podobny problem? czy da się to naprawić ? Pozdrawiam
Tenis

dorob nowy kluczyk
i rozbierz wkladke zamka i dobrze wyczysc
a pozatym poszukaj w archiwum - pare razy o tym pisalismy

Tak jak napisał Puniu stawiam na wyrobiony kluczyk.... ten sam problem przerabiałem a dorobienie nowego pomogło

Panowie po co dorabiać?
wystarczy użyć zapasowego jeszcze nie wyrobionego!!
Gorzej jak go nie ma!
poza tym jak to nie pomoże bo wyrobiony kluczyk wyrobił również
zapadki w zamku polecam zakładzik na pl.grzybowskim w wawie
Miałem to samo u siebie zamykał ale nie chciał otworzyć.
tam gościu mi pomógł(wyjął bęben i dorobił nowe zapadki)

W tych naszych wózeczkach zapadki są specjalnie takie miękkie, przeciw włamaniowe. Nic na siłę!!!!!!!!!!!!!! Czeka cię dorobienie nowych zapadek. Koszt około 40złociszy.

Mi też padł od kierowcy - da się tylko zamykać. Ale ja poszedłem w innym kierunku - założyłem sobie alarm i podpiąłem go do centralnego No i teraz już sie nie tykam zamka Ale nie mam zamiaru go wymieniać - to utrudnienie dla złodzieja - przeważnie włamują się od kierowcy.

miałem to samo pomogło WD40, trza napsikać do zamka i chodzi jak nówka!

To jest standard forda - zamki ktore sie wyrabiaja. Sam wałkowałem to kilka razy. Dorabiałem kluczyk wytrzymał może z rok. Potem polecono mi w warsztacie dorobienie zapadek. Tez pochodziło pięknie przez jakis roczek. I znów nie działa. Teraz wyminiłem zapadki z lewego do prawego i na odwrót (trzeba odpowiednio je obrócic). Przynajmniej nie muszę biegać dookoła samochodu Wrzucam centralny na pilota i mam nadzieję że bede miał 'święty spokój'

Siema!

U mnie natomiast zacinał cię zamek od baku paliwa. Nie można było go wogóle otworzyć, woziłem się z takim dopuki zostało mi w baku kilka litrów paliwa, najlepsze rozwiązanie WD-40 , czekasz 10 minut i po kłopocie.

tak to jest z tymi zamkami w essim mi nie działa zamek na klapie, a chyba najlepszym rozwiązaniem na dłuższą mete jest central z pilota też sie przymierzam