MotoNews.pl

Lampy LED

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce przerobic tylne lampy w e39 Touring na diodowe. Czy ktos wie jak to zrobic lub ewentualnie zna kogos kto umie to zrobic (odplatnie oczywiscie ). Siemka

to proste. potrzeba tylko trochę czasu, od groma diód led o podwyższonej jasności i tyle samo rezystorów (1k). musisz w lampach wydłubać srodki i wstawić coś jednolitego, np pleksę. potem wiercisz odpiwiednią ilość otworów pod odpowiednim kontem i montujesz diody. teraz do każdej lutujesz po jednym rezystorku i podłączasz do odpowiednich przewodów. moze to fajnie wygladać o ile otwory bedą powiercone równiutko. widziałem na allegro takie lusterka z kierunkami. linie diód były okropnie krzywe i wygladało to żałośnie.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-02-28 15:20:33 ]

w nowszych bmw montja seryjnie takie lampy ale idzie kupic gotowe do starszych modeli tez, widzialem takie lampy w e36 z 1994r i w e39 1997.http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44300&item=7956481189&rd=1

Niestety do kombiaka nie maja, jezeli jest kros kto pomoze mi je zrobic, to chetnie zaplace, pozdro

PS. Jezeli sie ktos na to pisze to ja pmoge przygotowac wklatke pod diody do lampy a ktos kto ma pojecie zrobilby instalacje.
siemka

Do Marcim_Radom:
Jezeli sie zgodzisz to moze z Toba zawiaze spolke Ledową

HEHE, spółka ledowa. czemu nie. niby jak chcesz przygotować wkładkę? jak to ma wygladać?
pozdrawiam

Myslalem, aby po odkreceniu lampy nawiercic dwie rownolegle rajki od tyluw w miejscu postojowek a w otwory zafiksowac djody, albo o wiele prosciej wyciac caly odblaskowy tyl postojowek tylnych a w jego miejsce wkleic docieta na wymiar plytke plastikowa z dwiema osobnymi rajkami diodowymi. Tyle tylko, ze w kombi musze wykonac cztery plytki bo lampy sa w klapie i na kantach karosy.
pozdro

jeśli wykonasz konstrukcję to ja z chęcią mogę ci to zazbroić elektrycznie. nie ma problemu. a może do swojej E-28 bym cos takiego wykombinował. hmmm, chyba trzeba będzie kupić dwie tylne lampy na eksperyment.
pozdrawiam