| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
boorys83 Hyundai Pony Trzebinia | 2005-02-18 09:06:32 witam...
mam pytanie z serii naiwnych.... tak się zastanawiam.. myśle o tuningu i zafascynowany filmem F&F jestem zainteresowany podświetlić podwozie tylko teraz pytanie.... czym?? Szukając po necie znalazłem 3 sposoby: LED, neon, i jakieś żarowki
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41892851 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41482188 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=42427914 czy ktokolwiek z was podświetlał już swojego Hyundaika, czy też ktoś o tym słyszał, czym najlepiej podświetlić żeby efekt był dobry, z tego co się orientuje najlepiej wypadają LEDy ale są drogie i czeba dużo się z tym bawić, neony są w miare przystępne, ale czy nie pękną przy kontakcie z kamieniami i innym badziwiem które leży na naszej drodze... a te żarówki... hmmm sam nie wiem... Może słyszeliście o innym sposobem, jeżli macie zainstalowany taki system albo wasi znajomi podzielcie się wrażeniami, acha mysle o kolorze czerwonym lub różowym, ale nie jestem jeszcze przekonany
pozdrowionka |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-18 18:32:20 Przypuszczam , że neony najlepiej się sprawdzą gdyż dają najbardziej rozproszone światło. Kwestia tylko dobrania odpowiedniej długości i mocy neonów. Z tego co słyszałem neony można kupić różnej jakości (moc i ciepłota i barwa światła), ale nie wiem która firma oferuje najlepsze. |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2005-02-21 20:25:44 ja kombinowałem z pseudo neonami z led'ów (wężyk i dwie diody na końcach) efekt? w środku super świeci na podłoge i jest spoko a na zewnątrz to raczej wydaje mi sie że będzie słabo widać chyba ze masz nisko podwozie
[ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2005-03-02 22:09:43 ] [ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2005-03-05 02:13:10 ] |
Reyn23 HF MEMBER Pony 1.5 GLS Stary Sącz | 2005-02-25 22:40:23 Ja jestem w tej chwili w temacie neonu do wewnatrz własnie złozyłem sobie "psełdo neony"!! Kupiłem rurke peszlowa(0,30zł)odciołem po 35cm, 2xdiody LED Niebieska super swiecaca(czy jakos tak po 1,5zł za sztuke) i rezystorki(w sklepie doradza jakie) Złozyłem to w kupe (diody zamontowałem w wkładach po długopisach,dla lepszego efektu) i podłaczyłem do zasilania w panelu Efekt spoko i za taka kase wart napewno!!! Polecam
ps.czerwcu jestem pełen podziwu dla twojego wnetrza!! mozna wiedziec jak zrobiłes podswietlenie zegarów?? |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2005-02-27 10:49:37
LED, LED i jeszcze raz LED to chyba najlepszy wynalazek który daje zawsze taki kolor jaki sie chce...
zamiast żarówek włożyłem diody 12V bo tak najłatwiej, kolorów jak mrówków (troche trzeba powyginać nużki i wszystko gra) tylko słyszałem (i widziałem nawet ) że lepiej rozproszone światło daje dioda jak sie jej "szoczewkowaty" łepek zamieni w stożkowaty z uciętym lekko od góry czubkiem (na allegro można spotkać), bo u mnie (na zdjęciu tego nie widać ) tam gdzie są włożone z tyłu zegarów diody na zegarach z przodu w pewnych punktach świeci jaśniej... ale mimo wszystko jest niesamowicie
pozdro |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-02-27 20:55:17 Jak na zewnatrz to juz wg mnie tylko Neonki. Speediego zapytaj, on chyba ma niebieski z przodu. A widzialem ciekawy patent, ze neonowe oswietlenie bylo podpiete pod zasilanie lampki w kabinie. Mogles regulowac czy ma byc włączone, wyłączone czy włączać sie jak otwierają się drzwi ![]() |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2005-03-02 22:02:39 u mnie zapala sie jak sie otwierają dżwi i można włączyć sobie dodatkowym włącznikiem na stałe tylko że świeci sie kontrolka że dżwi są otwarte no ale inaczej nie mogłem wymyśleć
a też mi sie wydaje że na zewnątrz to będzie słabo widać
[ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2005-03-05 01:33:01 ] [ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2005-03-05 01:33:38 ] |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-03-02 22:43:17 A ja mam zrobione u siebie ze wlanczaja sie po przekreceniu kluczyka |