Co z tym gazeem?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jest mozliwe fakt iz instalacja nie ma zalozonej elektroniki samochod pali wiecej, jest przymulony i caly czas pali sie check???

bez elektroniki?
czyli masz butle 15kg z gazem w bagazniku i przewod zasilajacy do silnika?

bez elektroniki czyli bez emulatora i kompa od gazu........
przy takiej instalce to można cudować.auto może być mocniejsze na gazie niż na benie..tylko wtedy jest masakryczne spalanie gazu

instalka z "elektroniką".....jest to instalka, która optymalnie dobiera parametry dawki gazu.....oczywiście że na instalką z kompem są tylko same plusy.....a minusów totylko wyższa cena....ale to napewno sie zwróci

peace

fakt, to że się pali check to napewno nie masz emulatora wtrysków.
Kiedyś próbowałem walczyć z ceną i założyłem tanią lepioną instalkę do Laguny- rezultat wypalone zawory i miękkie gniazda zaworowe - tylko wymiana głowicy pomogła.

A teraz w Omie od dzisiaj mam ElpiGaz i jest spoko

Ja osobiście zakładałem w październiku i wstępnie cena była ok 1800zł lecz jak gość zobaczył że silnik 6 cylindrów -2,6 to po starej znajomości założył mi gaz za który krzyczał wstępnie 2600-2700zł ale przypomniałem mu że to kolejna moja instalacja u niego i na imprezie weselu wyglądał elegancko dzięki temu że sprzedałem mu pożądne ciuchy ( niedrogo) to cena końcowa wyszła 2150zł . Jedno jest pewne robi to naprawde tak jak się należy .

A-ha u mnie całe komputerek wygląda ja pojemnik prostokątny i po pierwszej regulacji spalanie spadło z średniego 16-17litr na ok 14litr na gazie zawsze bedzie troszkę słabszy jeśli chce się ekonomicznie jeździć w koncu po to zakładamy gaz , a jak chcę komuś pokazać tylną klape to przełączqam na benzynę i depa ale z rozsądkiem by nikomu się nic nie stało

a ja założyłem bossowi srube zamiast elektroniki na kablu do 2.5V6 zaczęla lepiej jeździć i miej palić wiec co inna szkoła to inne teorie.
Ale wogóle do Opla 16v nie zaleca sie zakładac zwykłej instalacji gazowej bo sie jeb... tylko na sekwencje trzeba wydać kase....

Cytat:
a ja założyłem bossowi srube zamiast elektroniki na kablu do 2.5V6 zaczęla lepiej jeździć i miej palić wiec co inna szkoła to inne teorie.

przyjrzyj sie temperaturze spalania.....

może i dobrze ale w 99% wypalają sie zawory i gniazda..więc trzeba uważać z takim czymś....

u mnie instruktor jazdy przed sprzedarzą właśnie założył śróbe i skręcił na maxa.....ale to przed sprzedarzą

peace