Zawieszenie WEITEC do Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jest jakas alternatywa rozsadniejsza finansowo niz zawieszenie weitec ?

sprezyny weitec kosztuja 118Euro
a cale zawieszenie amorki + sprezyny 432Euro

czy moze u nas w kraju mozna trafic dobre i tansze niz niemieckie sprezyny

Richie moze ty cos powiedz bo masz u siebie zawieszenie weitec zalozone
ile to kosztuje i gdzie to najlepiej zakupic ?

link do strony WEITEC

http://www.weitec.de/2003/nushop/result.php

Pewnie ze powiem...mialem Weitecka i:
Na poczatku pracowaly z seryjnymi amortyzatorami, ktore i tak juz mialy dosc... nie ukrywam nie odczuwalem przyjemnosci z jezdzenia.... w koncu uzbieralem kase i dokupilem amorki Koni do sprezyn Weitecka. Wkoncu zaczelo sie jezdzenie , ale do czasu gdy zapakowalem konkretnie auto...czyli 4 osoby, pelny bagaznik i jeszcze 3 rowery na dachu - przednie sprezyny dawaly rady ale tylne juz nie...kombinowalem z odbojami gumowymi zeby az tak nie walilo po budzie, jednak nic z tego nie wyszlo...gumu sie rozsypaly
Teraz mam sprezyny Eibach, czuc ze sa twardsze i nie jest az tak zle przy duzym obciazeniu jak bylo to przy Weitec`kach...

Podsumowujac
Weitec jest dobry jezeli nie obciaza sie czesto auta i pracuja z dobrymi amortyzatorami... Jezeli czesto sie pakuje duzo ciezkich gratow(lub osob) to nie polecam sporowych sprezyn...nawet Eibach`a

Do Ponego jeszcze mozna kupic sprezyny Ventura, OMP, chyba cos z Vogtlanda bylo....

ja śmigam na Venturach seryjnymi zjechanymi już na maxa amorkami i przy obniżeniu auta dzięki sprężynom o jakieś 4 cm nie jest tragicznie nie woże już 5 osób na pokładzie (chyba że naprawde nie ma wyjścia) czyli podsumowują nie narzekam jak mi się nie zapomni to moze w tym roku zafunduje jakieś sport amorki