Przeslizgi w autoamcie... --> Lantra/Elantra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

okazalo sie ze mam przeslizgi miedzy 2 i 3 biegiem w mojej Elantrze...wiecie moze z czym to sie je i ile kosztowalaby naprawa? No i podstawowe pytanie, czy znacie moze jakiegos dobrego mechanika w Warszawie, ktory zajmuje sie usuwaniem tego typu usterek i nie zdziera z czlowieka ostatniej koszuli...

pzdr

MAX

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-16 13:00:51 ]

kto tak zdiagnozował i ci nie wytłumaczył w czym rzecz?
zanim dasz z siebie zedrzeć sprawdź jaki kolor ma olej, musi być czysty, auto z USA czy Europa?

samochod z USA...gosc nie zajmuje ise autoamatami, ale ma znajomego, ktory ma warsztat i robi to dobrze, ale chodzi tez o to zeby bylo dobrze i tanio...

Właśnie sprawdź olej-jaki ma kolorek, a najlepiej wymień jak nie był wymieniany! W automatach olej wymienia sie dwa razy częsciej niż w manualu! Olej w automatach to podstawa i należy tego pilnować !!!!

Co do mechaników -magików to potrafią za naprawe automata wyciągnąć kase od człowieka i to wielką! Poprostu przecietny kierowca nie wie o co chodzi w automacie i da sie nabrać....na koszta! Pracuje z człowiekiem który był zatrudniony w wielu serwisach skrzyń automatycznych w Warszawie i mówi że to co tam się wyrabia woła o pomste do nieba...
Dam ci rade-nie oddawaj do naprawy skrzyni do serwisu samochodów amerykańskich w Warszawie!Są chyba dwa jak się nie myle...partacze i tyle!

...Tomasz, to co napisales jest zgodne z prawda, dlatego zadalem wlasnie to fundamentalne pytanie...czy ktos kto ma automat robil skrzynie i jest zadowolony, zarowno z poziomu uslugi jak i ceny jaka mu krzyknieto...i nie ukrywam, ze drugie kryterium jest nawet bardziej znaczace niz pierwsze...PLS HELP.

Znam dobry i polecany serwis skrzyń automatycznych w Łodzi, jak jesteś zainteresowany to odszukam dane firmy i podeślę.

wymiana oleju to nie wszystko, trzeba jeszcze wymienić filterki oleju. Sprawdź jeszcze czy ci nie spadł jakiś wężyk od podciśnień ze skrzyni i szczelność tych wężyków, to bardzo ważna sprawa - mi kiedyś po naprawie samochodu mechanik zapomniał połączyc jedno podciśnienie a efekt był taki że biegi wogle nie wchodziły - pierwszy był, drugi wchodził przy bardzo dużej prędkości obrotowej - sprawcą był niewinnie wyglądający wężyk od podciśnienia z silnika. A już zbierałem kasę na naprawę, jak poczytałem ile biorą to .....

Cytat:
2005-03-14 15:04:09, maxam pisze:
samochod z USA...gosc nie zajmuje ise autoamatami, ale ma znajomego, ktory ma warsztat i robi to dobrze, ale chodzi tez o to zeby bylo dobrze i tanio...

no właśnie, z USA, auta na tamten rynek mają trochę inne chłodzenie skrzyń, mniej wydajne, to samo jest z hamulcami, wszystko jest dostosowane do ich przepisów drogowych bo tam każe się surowo za przekraczanie prędkości, większość aut przywiezionych stamtąd nie wytrzymuje europejskich trudów, u nas jeździ się szybciej

...zalamka...totalna...dzwonilem wczoraj do Janek...koles mi powiedzial ze za wyjecie skrzyni, rozebranie i dokladne sprawdzenie trzeba wybulic 1650 zeta...smiech na sali...bede dalej jezdzil z taka...w doooooopie mam takie igrzyska...

nie łam się tylko wymień olej, dużo nie wydasz, a czasem to czyni cuda

...olej wymienialem w sieroniu w zeszlym roku...nic sie nie zmienilo...dalej zeby wskoczyc na trojke musze cisnac gaz w podloge...albo w ogole odpuscic i sie troche potoczyc...

a jak zachowuje się skrzynia przy ruszaniu? tylko z przejściem z 2 na 3 masz kłopot

Ja byłem u mechanika, który zajmuje się tylko automatami przeważnie robi merce, zakład ma 20 lat więc zna się na rzeczy, zajrzał tylko na olej okazało się że jest brązowy, ja jechałem też tylko wymienić olej-odpowiedź była taka: "jak byłbym ciu..m to bym to Panu wymienił, a za jakiś czas przyjechałby Pan z rozwaloną totalnie skrzynią". Koszt wtedy nie będzie tak jak Pan napisał 1500, a 4000, więc warto się zastanowić czy tego nie zrobić, ja miałem taki sam problem jak Pan że mi się biegi ślizgały.
Za 2 dni jadę odebrać auto, to Powiem dokładnie co to było i ile zabóliłem.

....1650 zeta, to chca tutaj za rozebranie skrzyni i zlozenie z powrote...a nie za naprawe...za naprawe to razy 2 albo i trzy...