MotoNews.pl

Leci olej z rozrządu (ślizga się pasek) :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Wczoraj patrząc pod maskę monstrum zauważyłem że leci olej z rozrządu. Ojciec kiedyś patrzał rozbierając go i chyba nic nie zrobił. Odpaliłem go i gdy odpalił, pasek klinowy zaczął się ślizgać. Co to może być?

pozdr.

zimmering

mało precyzyjne jest to co napisałeś. domyślam się, że olej leci spod pokrywy zaworów i kapie na pasek klinowy, co jest mało prawdopodobne.

ślizganie się paska spowodowane jest bardziej przez za słaby jego naciąg, bo olej spod pokrywy zaworów raczej nie poleci na pasek tylko po kadłubie będzie ciekł "na ziemię"

wycieki spod pokrywy likwidujesz (jeżeli pokrywa jest prosta) wymieniając uszczelkę i dokręcając pokrywę z odpowiednią siłą.

jeżeli uszkodzony byłby simmering na wale korbowym wycieki były by tylko po przedniej części miski olejowej.

Cytat:
(...)jeżeli uszkodzony byłby simmering na wale korbowym wycieki były by tylko po przedniej części miski olejowej.

oto mi chodziło
No ale ojciec wymieniał przy 47560tys. km zimmering. A teraz ma prawie 60000 tyś km na liczniku

Nie wierze że takie słabe są te zimmeringi

Cytat:
2005-03-06 14:23:33, CAr pisze:
oto mi chodziło No ale ojciec wymieniał przy 47560tys. km zimmering. A teraz ma prawie 60000 tyś km na liczniku Nie wierze że takie słabe są te zimmeringi

To uwierz - ja swoje co maksymalnie 15-20 tys wymieniam.

Cytat:
2005-03-06 14:23:33, CAr pisze:
oto mi chodziło No ale ojciec wymieniał przy 47560tys. km ... prawie 60000 tyś km na liczniku

Strasznie dużo ma przejechane ten Polonez To tak na marginesie.