Program komputerowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z was wie gdzie można znaleźć (albo nawet używa) jakiegoś programiku komp. w którym można byłoby sobie wpisywać np. kiedy trzeba wymienić olej i takie tam - wydaje mi się, że coś takiego musi gdzieś w necie być - taki CAR TOTAL MANAGER - połączony np. z wpisem dot. spalania i przejechanych kilometrów

Ostatnio widziałem coś takiego opisanego na stronie IDG.pl. Był to jakiś programik do obsługi bazy samochodów. Trzeba by tam pogrzebać, to się znajdzie odnośnik do programu.
Ja osobiście używam zwykłych arkuszy w Excel'u. Nie mogę się jakoś zebrać, żeby z tego zrobić bazę w Acces, co by pozwoliło na rozbudowę funkcjonalności.

Programik nazywa się Auto Harmonogram i co ciekawe dla użytkowników indywidualnych jest bezpłatny stąd można go ściągnąć - właśnie go instaluję - jak go trochę potestuję napiszę coś więcej - thx draco_pl

AutoHarmonogram

ptogtamik niby fajny, tylko wolalbym taki co by od razu mogl spalania notowac...

No problem.
Miło, że mogłem pomóc. Jak się w nim trochę rozeznasz to napisz, czy na coś Ci się przydał.

no tak po kilku minutach...

programik jest bardzo skromniutki - właściwie można tylko sobie wpisywać: przeglądy, OC, i naprawy (moduł przypominania o nadchodzących naprawach/przeglądach/oc jest w wersji bezpł. niedostepny).

poszedłem dalej - znalazłem trzy fajowe programiki (niestety triale...) - są bardzo rozbudowane np. Carclinic zawiera ponad 1000 problemów diagnostycznych - można sobie wpisać bardzo wiele opcji, a co najw. np. zuwżycie/koszt paliwa - co najciekawsze mają tam naszą furę i to w kilku wersjach silnikowych

CarClinic

Trochę nowszy jest AutomotiveWolf 4.42
Automotive Wolf

i chyba ma jeszcze więcej opcji

no i AutoMaintancePro9

takie sobie..

niestety jak wspomniałem wszystkie te programiki są trialowe - kosztują co prawda nie jakąś tam fortunę ale ok 20-30 $ i powiem szczerze, że jak mam taką kaskę wydawać to wolę sobie to wszystko pisać na kartce

właśnie próbuję to crackować - ale nie mogę znaleźć seriali do tego - jak coś mi się uda dam znać

Co wogóle sądzicie o takich programach???

słabiutki w te klocki jezdem///

w bazie seriali 2000 i 2004 tych programów nie ma, generatory kodów - nie , w necie tych seriali tyż nie ma - widać są za malo popularne - może bardziej zaawansowani cóś poradzą - szczególnie przypadł mi do gustu ten Automotive Wolf!

Na Mulku znalazlem tylko Automotive Wolf v.4.33. Powinna byc to pelna wersja. Zobacze jak sie sciagnie.

A tak w ogole to Excel naprawde w 100% wystarcza do notowania spalania, wpisywania wymienionych czesci itd.

Cytat:
2005-03-01 22:14:23, QLogic pisze:
A tak w ogole to Excel naprawde w 100% wystarcza do notowania spalania, wpisywania wymienionych czesci itd.

Dokładnie się zgadzam.
Ja też już od 3lat wszystko notuję w EXELu
Jeśli ktoś chce, to mogę mu porzesłać bazę na skrzynkę.

eeetam exel - panowie idźmy z postępem... heheh

przeglądnijcie te programiki i naprawdę zobaczycie ile w nich przydatnych opcji jest - można robić różne statystyki i takie tam.

ale schemacik exela chętnie zobaczę

pzodr,

eeetam exel - panowie idźmy z postępem... heheh

przeglądnijcie te programiki i naprawdę zobaczycie ile w nich przydatnych opcji jest - można robić różne statystyki i takie tam.

ale schemacik exela chętnie zobaczę

pzodr,

qlogic - spokojnie to może być nawet ta wersja - ważne żeby pełna była a nie trial

Tutaj automanager jest polski programik. Właśnie go zaciągnąłem i będę chciał sprawdzić. Może jeszcze komuś się przyda.

a tu jeszcze dwia szablony worda i exela do serwisowania auta

ps odpadają przy twoim Draco
ale jakby wstawić ten schemat serwisowy do twojego spalania byłoby cool!

aha

niestety twój genrator seriali do Automotive wolf u mnie nie działa - u ciebie jest ok?

http://office.microsoft.com/en-us/templates/CT062100601033.aspx?iStartAt=26

[ wiadomość edytowana przez: elChopin dnia 2005-03-09 15:19:48 ]

Ja u siebie jeszcze nie sprawdzałem żadnego z tych programów. Trochę ostanio nie mam czasu przysiąść przed kompem w domu. Może w niedziele będę miał chwilkę czasu to sprawdzę i ew. poszukam innych dodatków.