Po raz kolejny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w tytule po raz kolejny poruszam wątek sondy lambda otóż:
byłem na regulacji instalki LPG na mierniku spalin wyszło mi wszystko ok z czego sie ciesze na benzynce także ale na mierniku sondy pokazywał sie i to na chwile (albo wcale nic tzn czerwona dioda) tryb pracy "ubogi" -co o tym myślicie ? bo dla mnie coś tu jest nie tak dodam ze zmieniłem na miejscu sonde na uzywaną z takiego samego modelu , którą dostałem i było to samo
2. czy ktoś mógłby spojrzeć do magicznego programu i podac mi jaką ewentualnie sonde kupić dla modelu mk7 96r silnik 1.4i
3 ewentualnie jak samemu sprawdzić sonde (wiem ze gdzieś to juz chyba bylo ale nie moge znaleść )

Nie wiem tak do konca o co Ci chodzi ,ale...
Wykres z sondy musi raz troche wchodzic na uboga raz na bogata - tak bylo u mnie i to prawidlowe jest.

chodzi mi o to że skoro pokazuje na mierniku padnietą sonde albo chwilową prace na mieszance ubogiej to jakim cudem auto moze mieć prawidłowe spalanie . Czy jedno nie wyklucza drugiego?
U mnie pokazywało tylko chwile prace na ubogiej mieszance i nic pozatym a powinno tak jak piszesz chodić tam i zpowrotem

Podlaczasz miernik i obserwujesz wskazania - przedzial 0,2-0,9V

ok rozumiem ale pod które kable bo są cztery 2 białe , szary i czarny

Szczerze - nie pamietam. Probuj na kazdym, na pewno nie zepsujesz. Ale, jezeli mnie pamiec nie myli to patrz najpierw na czarnym.

napis zjeszcze prosze czy mierzyć to przy nagrzanym silniku bo ja zielony jestem (a moze czerwony -hmmm ale w końcu mam czarny mundur )

Tak - przy rozgrzanym silniku, tak aby sonda zaczela pracowac. Odpal silnik, poczekaj z 5 minut i mierz.

Dzięki wielkie