Nierówne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jaka moze byc przyczyna tego ze czasami po kilku godzinach postoju na parkingu po odpaleniu skacza obroty od 600 do 1000?Zdazylo mi sie tak pare razy w zimie ale powtorzylo sie tez kilka dni temu.Dopiero po przejechaniu jakiegos odcinka i zlapaniu temperatury obroty sie normuja i jest OK.Tyle ze z tymi obrotami przewaznie jest w porzadku tylko raz na jakis czas tak sie zdarza. Pewien gosc mi mowil ze moze to wina swiec. Moja Beemka to 318i 113KM z 1991r.
Pozdrawiam.

no i juz mam auto i juz mam problem jeden. Jak zapale auto to obroty skacza od 600 to 1000 tak przez 10 sekund. Potem wszystko wraca do normy i oni nie drgnie wskazowka obrotomierza ale przez pierwsze 10s po odpaleniu to szaleje. W czym jest problem??

Cytat:
2005-09-13 11:02:47, gie_rappa pisze:
no i juz mam auto i juz mam problem jeden. Jak zapale auto to obroty skacza od 600 to 1000 tak przez 10 sekund. Potem wszystko wraca do normy i oni nie drgnie wskazowka obrotomierza ale przez pierwsze 10s po odpaleniu to szaleje. W czym jest problem??

Ja jeszcze dodam bo myśle to jest ważne, że auto posiada sekwencje.

Wiec sprawdzilem wszystko i jest tak: Jak silnik jest cieply to tylko czasami obroty skacza i to bardzo rzadko i wystarczy tylko dodac lekko gazu i jest ok. Natomiast na zimnym obroty wariuja.