Drgania wskazówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niedawno wymieniłem tarcze zegarów. Zdjąłem do tego wskazówki i przy okazji je pomalowałem na pomarańczowo. Po złożeniu wszystkiego do kupy i podłączeniu, muszę z przykrością stwierdzić, że drży wskazówka prędkościomierza. Zaczyna się od ok 40km/h w zwyż. Nie są to duże drgania, ale drży (dóra - dół). Czy ktoś miał podobny problem u siebie, lub wie jak go rozwiązać?

ja miałem podobny problem ale w polonezie zanim kupilem essiego.a problem polegal na tym ze niewpiąłem linki predkosciomierza do konca.sprawdz czy ją dobrze docisnołes do licznika.mysle ze tu lezy problem

... niop ... ja tesh taak mam ....... linka albo żle siadła albo trzeba przesmarować ......

Po tym jak zaczęło wibrować, wziąłem linkę odłączyłem i podłączyłem jeszcze raz. Ale to problemu nie rozwiązało. A może po prostu za mało pałeru mam... Choć wydaje mi się, że do końca ją docisnąłem. Będę musiał sobie zatrudnić kogoś do pomocy i jeszcze raz to zrobić. Co do smarowania linki, to gdzie, jak i czym najlepiej ją smarować?

... spróbuj odkręcić od skrzyni linke i potem ją dołączyć do zegarów i potem doopiero do skrzyni ....

może taka mała rada
spróbuj ją mniej wcisnąć bo u mnie jak za daleko wcisnołem to też drżała. pozdro

Dzięki za rady, jak znajde chwile wolnego czasu, to spróbuję coś z tym zrobić.

A może podczas wyjmowania linki z zegarów pękła ci plastikowa koncówka ( około 2cm), i została w obudowie zegara. Pozstała część jest za krótka i dlatedo drga.

Mialem to samo. Wymianilem linke (koszt 30 pln) o mam swiety spokoj. stara byla w kilku miejscach poprzycierana lekko i chyba stad byly jaja.