Essi dusi sie na LPG, dlaczego ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam taki problem, a mianowicie moj Fordzik dusi sie i przerywa, zwłaszcza przy ruszaniu i przyspieszaniu (więc z wyprzedzania nici)...na pierwszym biegu nie ma tego problemu oczywiscie
Co ciekawsze dzieje sie to tylko na LPG, bo gdy jadę na benzynie, to jest luzik.

Ktoś mi powiedział, że to może być lambda, ale nie chce kupować w ciemno...co o tym sądzicie ??

Mój Fordzik to MKV 1.4i

Mi sie dusi jak zamarźnie parownik. Po parunastu kilometrach puszcza i jeździ sie normalnie.
Jeśli w twoim przypadku dzieje sie to niezależnie od temperatury to może masz zabrudzony filtr gazu.

przyczyn moze byc wiele:tak jak napisał kolega filter od gazu moze byc brudny.zalezy ile na gazie juz przejechałes kilometrów?. druga sprawa to moze byc. poprostu sprawa regulacji.za duzo powietrza dostaje?albo zatankowałes felerny GAZ?a co do lambdy, to najpierw lepiej podjedz tam gdzie zakladales gaz niech ci sprawdza parametry spalania i oni ci napewno cos doradza

No i jeszcze filtr powietrza może być. U mnie był podobny problem i po wymianie filtra powietrza (i regulacji instalacji gazowej) minęło.