| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-04 20:09:36 Jezeli wszystko podlaczyles dobrze to problem lezy w sterownikach, a konkretniej w konfiguracji. Wejdz we wlasciwosci karty (Ekran|ustawienia|zaawansowane|... i tutaj u mnie sa Ekrany, ale nie pamietam jak jest u nVidii) i wlaczasz albo drugi ekran, albo telewozor, albo przelaczasz... Pokombinuj, bo sam sie dawno tym nie bawilem |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-02-04 20:33:28 a jaką masz grafike ?
|
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-04 23:13:02 a jak resetujesz podlaczonego do tv kompa cos sie pokazuje?? |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-05 17:17:23 Czyli rozumiem, że sygnał z kompa idzie do Video a dalej z video do telewizora obraz i z video do wieży dźwięk?!?! Moim zdaniem z kartą raczej wszystko może być ok. Albo coś może byc z kablem albo wedle mnie coś trzeba pokombinowac z Video żeby przepuszczało sygnał obrazu dalej do telewizora. Ja mam takie starsze video Sanyo gdzie jeżeli mam podłączony sygnał na wejście AV to póki nie przełączysz jednego małego cypileusza nic nie będzie widać na TV. Wybiera on czy ma podawać obraz z wejścia antenowego czy z wejścia "Audio/Video IN".
Najprościej byłoby pożyczyć jakiś kabel chinch(s-video)-chinch, podłączyć bezpośrednio kompa z TV i zobaczyc czy wszystko działa. Jeżeli nie to od razu wiadomo, że coś z kartą. Jeżeli wszystko będzie dobrze to wiadomo, że kabel lub video. Oczywiście wiadomo, że jeżeli ustawimy opcję że obraz ma sie wyświetlać zarówno na kompie jak i na TV i puścimy sobie film to film na kompie poleci, ale na TV już będzie tylko czarna ramka i nie będzie widac obrazu. Oczywiście trzeba tez wybrac format obrazu jeżeli nie ma autodetekcji (u nas chyba PAL-DK lub jakos tak). Jaka to karta graficzna to tutaj chyba nie gra roli według mnie. Walczyłem z kilkoma w moim życiu i żadna nie sprawiała kłopotów z wyjściem video. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-05 21:31:10 Jak dobrze pamiętam to miałem podobny problem....w laptoku ...kupiłem cabel (wtyk do wyjścia z karty kompa TV-Out / Euro do TV +dźwięk-do wyjścia z karty muz./......wszystko Prawie działało.....tylko obraz był black&white....
Poleciałem po poradę do sklepu gdzie cabel kupiłem ale nie mieli żadnej mądrej pomysły.. , niestety nikt znajomy też nie spotkał się z taką problemom....
Rozwiązanie okazało się proste....trzeba było zmienić 1 rzecz w kompie! -We właściwościach ekranu/ustawieniach Karty Graf.- miałem taką zakładkę "S3Display" tam do wyboru 3 typy ekranów wyjściowych (CRT - LCD -TV) a przy ustawieniu opcji "TV" jest przełącznik systemu ...nie pamiętam dokładnie ale chyba irracjonalnie dla mnie trzeba było ustawić chyba na NTSC ....
Pojawił się kolor i wszystko Oki! ....mam nadzieję że w ustawieniach Twojej karty też jest cosik takiego |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-02-05 21:56:32 W niektórych Radeonach trzeba przelutowac przewód na wtyczce, bo widac tylko czarnobiały obraz, soft nie ma takiej opcji . |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2005-02-07 18:38:26 Dzięki Waszym poradom udało mi się i mam obraz na TV, ale niestety słaba jest jakość (rozdzielczość). Czy można to jakoś poprawić?
Pozdr., Wrolo |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2005-03-04 15:34:01 Teraz przyszła kolej na mnie szlag mnie juz trafia bo siedze pół dnia i nie moge dojść jak to zrobić żeby oglądać filmy przez TV mam grafike ge force4 mx440 sciagalem juz nawet nowe sterowniki do grafiki i nic tam mam wlaczone ze monitor i tv ale na tv nic czarny obraz moze mi cos poradzicie albo powiecia jak to trzeba wlaczac zeby dzialalo przez tv.
Z gory wielkie dzieki !!!!! |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-03-04 15:46:58 spróbuj zrestartować komputer przy włączonym i podłączonym telewizorze - wówczas w ustawieniach karty powinny pojawić się opcje typu "mirror" czy klonuj... nie pamiętam. |
![]() funky Nubira kraków | 2005-03-05 03:14:10
Spróbuj tego programu. Powinien pomóc. TV Tool pozdrawiam
funky |
![]() funky Nubira kraków | 2005-03-05 11:35:26
Wiem. Ale Sergiusz go nie zauważył. No i nie dałeś linka. pozdro ![]() |