Problem z pompą paliwową

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem z pompą paliwową. Otóż w tym roku założyłem instalację gazową w moim Espero i nie długo po tej instalacji wysiadła mi pompa paliwowa. Przez jakieś 2 miesiące jeździłem cały czas na gazie, i dopiero teraz kupiłem nową pompę. Po założeniu jej okazało się że pompa nie dostaje napiecia (pompa oczywiście jest sprawna). W związku z tym proszę o jakieś wskazówki jak usunąć tę usterkę albo schemat instalacji elektrycznej pompy.
Z góry dziękuje

Cześć.

Proponuję sprawdzić przekaźnik. Znajdziesz go pod klapką koło pedałów, a w zasadzie koło lewej nogi kierowcy. Pod gniazdem bezpieczników. W momencie przekręcenia kluczyka powinieneś usłyszeć przełączający się przekaźnik.
Jeżeli to nie to, to obecnie nie przychodzi mi nic do głowy. A nie pamiętam czy w obwodzie pompy paliwa jest bezpiecznik.

Pozdrawiam.
Paweł.

Sprawdź zasilanie na wtyczce! ...Spotkałem się z problemem uszkodzenia samych przewodów. Pompę u mnie wymieniał kiedyś znajomy elektryk i od razu sprawdzał zasilanie (już na wtyku dochodzącym do samej pompy) bo mówił że już kilka razy zdarzyło się mu napotkać awarię w postaci przerwy w kablu ...ludzie chcieli targać pompę a przyczyna była nieco inksza....

z tego co pamietam to jest bezpiecznik (chyba 30W) do pompy paliwa.

Bezpiecznik już wymieniałem i też nic nie pomogło. Mam takie małe pytanko a mianowicie czy zasialnie idzie najpierw przez przekaźnik a później przez bezpiecznik czy na odwrót?? Podejrzewam że napięcie nie dochodzi nawet na bezpiecznik.

A ma ktoś może schemat instalacji elektrycznej pompy paliwowej??