Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-03-06 02:41:43 czesc
czy ktos ma taka wersje Omegi ? Na Simtecu ? Chodza mi po glowie rozne pomysly "ulepszenia" autka i po wstepnych ogledzinach schematow mam wrazenie ze roznica moze byc tylko w przelaczniku ![]() Tak powazniej... to pewnie nie jest takie proste ale jesli TC chodzi na Simtecu to chyba tylko sterownik ABSu pozostaje do upgradeu ![]() Moze ktos sie juz interesowal tym tematem? |
![]() miss ople lat 80 Lublin-Chełm | 2005-03-06 13:59:12 jak jest rozwiązane u Ciebie sterowanie odcinaniem mocy TC
bo w astrze c20xe TC założyli pod przepustnicą drugą która się przymyka niezależnie wtrysk bosza a TC sterowane sterownikiem helli |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2005-03-06 15:03:52 Witam,
jorgi: Sądzę, że wątpie. Miałem u siebie w X20XEV z Simtec 56.1 sterownik ABS/ASRz X25XE/X30XE - z miejsca pojawił się błąd braku sygnału o położeniu przepustnicy. Nie mam pod ręką ESI[tronic] i nie pamiętam jak dostarczany jest mu ten sygnał - czy bezpośrednio z potencjometru (czyli wynika, że nie ma instalacji lub potencjometr jest inny) czy też z ECU X25XE/X30XE (wtedy brak wyprowadzenia tego sygnału z Simteca). Druga sprawa jest taka, że Simtec 56.1 nie ma wejścia sygnału przyduszającego moc ze sterownika ABS/ASR. Kolejna sprawa, o której pewnie nie wiesz to adaptacja sterownika ASR. Sterownik do wszystkich 4 wersji (X25XE/X30XE i skrzynia manual/auto) jest taki sam ale, żeby ASR działał prawidłowo trzeba mu wskazać TECHem albo KTSem w jakich warunkach przyszło mu pracować. schemat Simteca Pozdrawiam, Jacek |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-03-07 10:38:04 Czyli wyglada na to ze TC moze byc w tym silniku dostepny tylko z Simtec 56.5 (bo jezdzilem Vectra z takim silnikiem i miala TC ![]() A wymiana kompa to juz troche nieoplacalna/niepewna historia szczegolnie ze ma zupelnie inny rozklad wyprowadzen ;/ Oczywiscie dlubanie Techem itp. bralem pod uwage. Bardziej chodzilo mi o rozpoznanie fizycznych mozliwosci osprzetu. trudno ![]() |