| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karas Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2005-03-01 00:23:19 Witam, mam pytanie, posiadam już 2 poloneza na gaz... Oba są/były z instalacją bez kompa... Zawsze narzekałem że dużo palą, ale to może moja wina... Więc...
Jak jest różnica w spalaniu/dynamice w instalacji bez kompa, lub z kompem...?? Obecny silnik to roverek... spalanie mi wynosi ok 12l w trasie i 13-14 miasto/mieszana Czy po założeniu komputera to się zmieni? I jakie kompy polecacie, bo raczej i tak jestem zdecydowany na zmianę... Z góry dzięki |
karas Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2005-03-09 22:46:59 naprawdę, nikt nie wie jaka jest różnica? |
kisztan LPG User Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-10 10:51:04 Nie jestm super Expertem w tej sprawie.
Ale na zdrowy rozum to powinno się spalanie obniżyć po założeniu kompa. Komputer steruje silniczkiem krokowym (LPG) w zależności od potrzeby, albo więcej go otwiera, albo mniej. Na śrubie miałeś zawsze to samo ustawienie. Ja wcześniej miałem CC903 i instalkę ze śrubą. Palił średnio ok. 8L Teraz w Espero 1,5 16V mam komputer AL700 (Altronic) i pali tak ok. 9,5L. A chyba nie musze dodawać, że silniki 16V na pełnym wtrysku bardzo lubią obroty powyżej 3.000mpr. |