Opony kierunkowe letnie Milestone

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce kupić sobie takie, cena jest dobra 180 zł za sztukę, firma Milestone, włoskie, nowe oczywiście, kierunkowe, miał ktoś takie już, i jak się sprawują ?
Ewentualnie może inne sugestie na letnie opony ?

mam ten sam problem.Muszę kupić opony letnie.Przeglądam oferty i opinie w internecie.Są tak skrajne na temat tej samej opony.Zdecydowałem że kupię jedną ze znanych marek na polskim rynku.Jeszcze szukam gdzie taniej a różnice i warunki dostawy też-można negocjować.

wiem że to delikatna abstrakcja cenowa , ale najlepsze to Yokohama , Toyo i Noikan tak mi sie wydaje , ale moge się mylić

ja także szukam letnich oponek - nówek oczywiście, zróbmy z tego wątku taką tablicę info gdzie co można tanio znaleźć - myślę, ż ewielu klubowiczów ma ten sam problem

Panie i Panowie.
Dobre opony mają swoją cenę, nic za darmo.
Jeśli ktoś szuka, to niech poda ile kasy chce przeznaczyć na ten cel, bo tak to ciężko cokolwiek doradzić.
Ja nadal polecam opony firmy Nokian, niestety dość drogie. Za komplet trzeba zapłacić ok. 1000 zł. Na wiosnę muszę dokupić jeszcze dwie sztuki.

Jeśli zamawiamy opony to warto to robić razem-w kilka osób. Można uzyskać wtedy rabacik.

Asterix, z Nokianami jest tylko jeden problem - w zasadzie nigdzie nie mogę ich namierzyć (przynajmniej w trójmieście). Mają bardzo małą sieć dystrybucji....

Witam witam!!
Ja też rozglądam się za oponami. I wczoraj byłem w sklepiku i znalazłem oponki Goodyear'a, były dwa typy, jedna kierunkowa (fajnie calkiem wyglądała) za 190 zł za szt. i druga (już nie kierunkowa) za 170 zł za szt. No i jestem w kropce bo ceny wydają się być całkiem całkiem.... popatrzę jeszcze w necie jak wyglądają ceny w necie na te własnie opony.

Pozdrawiam
AndQ

Cytat:
2005-03-18 08:51:45, Walus pisze:
Asterix, z Nokianami jest tylko jeden problem - w zasadzie nigdzie nie mogę ich namierzyć (przynajmniej w trójmieście). Mają bardzo małą sieć dystrybucji....

Ja kupowałem wysyłkowo, bo np. w Warszawie też nie mogłem znaleźć. Cena będzie ta sama albo nawet niższa niż byś kupił od ręki. Oponki miałem za dwa dni w domku. Oczywiście wymiana na koszt własny...a potem błoga rozkosz ciszy w trasie-wczesniej miałem dębicę passio

A jakie dokładnie masz? Chodzi mi o typ i rozmiar. Bo z tego co się orientowałem mogę mieć mały problem z dobraniem rozmiaru - na tyle będę miał Michelinki 185/60/R15 - są jescze całkiem całkiem i pośmigają tam jeszcze spokojnie nie jeden sezon. Tyle, że jakoś nie mogłem znaleźć żadnych Nokianów w tym rozmiarze, a jakoś nie bardzo mam ochotę mieszać.... No chyba że wsadzę do przodu profil 55.

TU masz swój rozmiar 185/60/15 i nawet w promocji...za jedyne 230 za sztuke. Norma to prawie 280 zł z ten profil.
U mnie na wozie jest standard 185/65/14.

Mały bład ta są 14 calowe opony

niestety to są 14. 15 o tej szerokości chyba jednak produkują tylko z profilem 55 lub 65. Z kolei profil 60 to szerokość 195, a na przodzie dawać szersze niż na tyle to chyba średni pomysł. Także albo będę szukał innych gum w swoim rozmiarze, albo dam ten ciut niższy profil 55

Nie maja tego rozmiaru (185/60/15) w ofercie, dzwoniem.

Tak własnie niestety myślałem, ale dzięki - będę kombinował dalej

Nokian NRHi jest pierwszą letnią oponą w indeksie prędkości H, wyprodukowaną bez użycia toksycznych węglowodorów aromatycznych.

Czyli wunderbałm niezbedny

Może jeszcze ktoś ma jakieś sprawdzone oponki do polecenia, bo jest już dość ciepło i pasowało by się szybko przesiąść na letnie gumki.
AsterixGal a jak te Nokiany zachowują się po większym przebiegu, chuczą?, czy szybko lecą? , cenia nie jest mała ale jak dobre to można zainwestować.

Cytat:
2005-03-24 11:24:13, jenes pisze:
...
AsterixGal a jak te Nokiany zachowują się po większym przebiegu, chuczą?, czy szybko lecą? , cenia nie jest mała ale jak dobre to można zainwestować.

Oponki musiałem założyć w wrześniu tamtego roku, pojeździłem do listopada. Myślę że jest z krótko, aby wyrazić swoje opinie związane z procesem starzenia, zużywania się opon. Opony sa naprawdę ciche, no chyba że za ostro wchodzisz w zakręt to troszkę dają znać o sobie. Ja jestem bardzo zadowolony z nabytku (wcześniej miałem dębice passio , normalnie plastik ). Narazie Nokiany mam tylko z przodu, z tyłu nadal dębica. Ewentualną decyzję o zakupie musisz podjać sam, poczytaj opinie użytkowników w interku, oceny opony, zestawienia-tylko nie te polskie. Nokiana raczej ciężko spotkać w sklepach żeby można było ją zobaczyć i "pomacać".

Rok temu zamówiłem w marcu /początek/Nokian NRHi ale nie doczekałem się do połowy maja i kupiłem w www.baloon.pl 185 / 65 / R14 T 86 CONTI ECO CONTACT 3 - CONTINENTAL 207,58 zł cena dziś a wówczas 228,00zł
Jestem bardzo zadowolony a co by to było dopiero na Nokianach.
Mogę śmiało polecić.

Cytat:
2005-03-24 12:46:51, AsterixGal pisze:
Oponki musiałem założyć w wrześniu tamtego roku, pojeździłem do listopada. Myślę że jest z krótko, aby wyrazić swoje opinie związane z procesem starzenia, zużywania się opon. Opony sa naprawdę ciche, no chyba że za ostro wchodzisz w zakręt to troszkę dają znać o sobie. Ja jestem bardzo zadowolony z nabytku (wcześniej miałem dębice passio , normalnie plastik ). Narazie Nokiany mam tylko z przodu, z tyłu nadal dębica. Ewentualną decyzję o zakupie musisz podjać sam, poczytaj opinie użytkowników w interku, oceny opony, zestawienia-tylko nie te polskie. Nokiana raczej ciężko spotkać w sklepach żeby można było ją zobaczyć i "pomacać".

Fakt, znaleźć je w sklepie niezły problem, niektórzy nawet nie wiedzą skąd ściągnąć, a w internecie opinie o tej gumie są b. dobre, z tego co znalazłem dobre są też opinie Kleberze Dynaxer HP2, a jest on łatwiejszy w dostaniu i w podobnej cenie, Dunlop SP 01 już troche drożej, a chciałbym dostać coś w cenie max do 250zł/szt (no 5 zł więcej też dam ).
Chociaż te opinie też są różne, każdy swoją jazdę ocenia inaczej, i potrafią różnić się od siebie o 180 stopni. , niektórzy chwalą najtańsze jako rewelacyjne, narzekając na firmowe, aż czasem to śmiech bierze

Mój sąsiad ponad 30 lat siedzi w branży wulkanizacyjnej.

Objeździł w swoich samochodach wszystko co jest na rynku.

W tej chwili zakłada tylko jedną firmę: Michelin'a (na lato i na zimę) - drogie, ale bardzo dobre opony.