Szyba przednia tylna boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakoś nie usunąłem jeszcze odblasków na swych szybacz a z tego co wiem mogą mi się za to zaczaić na dowód rejestr. Z racji, że czeka mnie jeszcze sporo poprawek przed zlotem musze zdecydować się na szrot. Podajcie tutaj ceny orientacyjne za szybki najbardziej interesują mnie tylne pasażerów i duża tylna. Jak w niej sprawdzać cy wszystkie paski grzeją? A może ma ktoś dostęp do czterochloroetylenu? To bym sobie sam to zmył jakimś cudem.

Kurcze, miałbyś 3-drzwiową samarkę, to dałbym Ci szyby za przysłowiowe piwo. Paski można sprawdzić podłączając szybę pod akumulator i mierząc pobór prądu. Tylko nie wiem, ile tych amprów powinno być .

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Szkoda :/ ale niestety auta nie bedę przebudowywać jak koleś z reklamy co robił peugeota 206 za pomocą ścian młotka i słonia także dzieki za chęci

paski sprawdzisz miernikiem - takim, ktory mierzy "przejscie" - z biperkiem.

ja za za szybke do mojej 2107 dalem 40 zl na szrocie a babka w sklepie chciala 100zl tylko ze to byla przednia boczna

a które szyby potrzebujesz - ja coś mam w garażu

Tył plus pasażerów za rzednimi siedzeniami

No i jest tak: ma szybe na tył i mam wszytkie szyby boczne :> brak przedniej bo się potłukła

Nie mam wprawy w sprawdzaniu tych ścieżek, tym bardziej co Adasco, ale myślę, że żeby mieć pewność to niekoniecznie wystarczy samo sprawdzenie przewodzenie, bo ok w stanie zimnym będzie przewodzić, ale jak zacznie się nagrzewać to może już przestać, dlatego trzeba by puścić jakiś prądzik w obwód, może w książce piszą...(bo sam to bym doszedł, ale nie chce, żebyś potem się mnie czepiał i miał pretensje - bo ja bym się oparł na wartości bezpiecznika jaki jest od szyby tył i trochę mniej puścił - ale mogę się mylić..bo... każdy wie,co się stało ).

Witam
Urwała mi się szybkozłączka przy tylnej szybie, czy da się to jakoś naprawić?(może przylutować) Czy trzeba wymienić całą szybę?

Lutuje się najczęściej cyną przewody, bo lut ma małą temp., więc zastępuje się je w sprawach wytrzymałościowych spawaniem

Cytat:
2005-04-01 03:06:30, -VoDz- pisze:
A może ma ktoś dostęp do czterochloroetylenu?

Koło sklepu karola_ch jest baza chemiczna, zapytaj go może mają tetre.

Cytat:
2005-04-10 19:37:12, kubik_44 pisze:
Koło sklepu karola_ch jest baza chemiczna, zapytaj go może mają tetre.

Z tetrą na pewno będzie kłopot ale do usuwania tego typu rzeczy polecam zmywacz do powłok lakierniczy tam jest chlorek metylenu, nie ma bata żeby tego nie ruszyło. Zresztą sam chlorek metylenu też jest do kupienia. Uwaga niszczy także gumę.