Problemy z grzaniem!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!!
Mam taki problem w moim s-coupe. Rano przy tych mrozach odpaliłem samochód przejechałem ok.3 km (bo tyle mam do pracy) w samochodzie było zimno a czujnik temperatury podskoczył do maksimum. Po powrocie z pracy po ponownym uruchomieniu samochodu czujnik już się nie podnosi , próbowałem jechać gdzieś dalej i czasami tylko ledwo się wychyla.
Samochód nagrzewa się bo ciepłe powietrze leci tylko jakby tak inaczej dłużej i wogule. Proszę o pomoc niewiem co to może być czy termostat ???? a może czujnik temperatury???.
Proszę o pomoc!!!!!!!

W moim kucyku grzanie/ temperatura płynu chłodzącego wariowały jak padła uszczelka pod głowicą. Sprawdź poziom płynu ale nie tylko w zbiorniczku ale też w chłodnicy. Jeśli w chłodnicy nie widać poziomu a w zbiorniczku jest poziom ok to znaczy ze masz gdzieś nieszczelność w układzie.
Polega to na tym że jest zbyt niski poziom płynu i nie ma obiegu, płyn nie dochodzi do nagrzewnicy i auto nie grzeje mimo że wskaźnik pokazuje że silnik jest ciepły

proponowal bym sprawdzis termostat, mi do szkoly sie minimalnie temp podnosila i prawie wogole niegrzal a teraz przejade 2 km i w autku cieplutko. termostat koszt jakies 25 zyla

Dzięki a może znacie co tam za termostat pasuje może jakieś oznaczenie czy czym się sugerować.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

idziesz do sklepu motoryzacyjnego i mowisz ze chcialbys termostat do takiego i takiego auta, taka pojemnosc i gosci ci napewno przywiezie, chyba ze masz gdzies w poblizu jakas wieksza hurtownie z czesciami to asie udaj tam. powodzenia

Dzięki poszukam coś w sklepach!!!
Pozdrawiam !!!!