ZNIŻKA DLA KLUBU!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, nie wiem czy dobrze wybrałem miejsce na ten post ale chciałbym zaprosić Panstwa do wspólpracy.

Mianowice posiadam sklepik z częsciami, do samochodów japońskich i koreańskich na warszawskim Mokotowie.

Posiadamy w swoim asortymencie:

Części silnikowe- tłoki, pierścienie, panewki, uszczelki, wały korbowe, wałki rozrządu, głowice, pompy wody, termostaty, sprzęgła, rozrządy.
Eksploatacja- filtry oleju, paliw, powietrza, kabinowe.
Układ hamulcowy-klocki, tarcze, szczeki, cylinderki.
Zawieszenie- amortyzatory, elementy wahaczy, przeguby,
Układ kierowniczy- końcówki drążków kierowniczych,drążki kierownicze.

Na wszystkie części dajemy Państwu 10 % upustu, i przy wiekszych zakupach możliwość negocjacji cen.

Pozdrawiam
J.K AUTO

Serdecznie zapraszamy do naszego sklepu:

Warszawa Ul. Wołoska 52 pawilon 20

Możecie Państwo Dzwonić do nas:

Telefon:856 - 70 - 00 Fax: 856 - 70 - 70

Tel. komórkowy: 693-848-506

Lub wysłać e-mail na adres:

j.k.auto@interia.pl

tu na forum istnieje nieformalna grupa ludzi i ciężko na razie nazywać nas klubem. po za tym w jaki sposób chciałby Pan nas identyfikować?? Nie dysponujemy na razie żadnymi znakami po których można nas rozpoznać. moim zdaniem ( choć mam nadzieję że się mylę) korzysta Pan z okazji by się zareklamować tanim kosztem. Jeśli chciałby Pan zaproponować jakieś zasady współpracy z naszą grupą to proszę o dokładne przedstawienie warunków współpracy. wyjątkowo nie usunę treści tej "reklamy" ale na przyszłośc proszę o kontakt z moderatorem by ustalić warunki.

Uważam że najlepszym sposobem jest dobra opinia wystawiona przez userów tego forum. i mam nadzieję że tak będzie

[ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2005-03-07 10:17:43 ]

Myślałem, że to jest forum jakiegos klubu. Dostałem link od znajomego. Co do identyfikacji to wystarczy wspomnieć że się jest z np:klub Toyota, i to wystarczy. Skoro jest to dla Pana problem że forumowicze moga kupować z 10 % upustem, to niech pan zlikwiduje ten post. Jest to chyba rzecza normalną że skoro ja się tu nie "zareklamuje", to ludzie nie kupią u nas po rabacie. Bo niby skad ludzie mają wiedzieć o takiej mozliwość,skoro Pan wszystkie "raklamy" kasuje??

Forumowicze kupują tam gdzie polecają inni użytkownicy forum. fajnie że ktoś proponuje rabaty dla userów. uważam że rabat 10% dla każdej osoby która powie że jest z toyoty klubu to podpucha. ja sam mam 35 % upustu w sklepie motoryzacyjnym w moim rodzinnym mieście. uważam że jeśli ktoś proponuje grupie osób jakiś rabat to powinno być to coś za coś. skoro tak łatwo dał Pan upust nieznanej grupie to znaczy że nieżle przycina Pan na częściach ( jest to moje prywatne zdanie) załatwiając rabat dla innego klubu u dużego producenta musiałem mocno się starać by uzyskać 10% a i wzamian musiałem coś zaoferować.

p.s. nie wywalam wszystkich reklem )

Nikt jeszcze takich problemów nie robił jak Pan, ale niech bedzie.
Każdy klub ma u Nas 10 %, nikt jeszcze nie napisałe że "przycinam bo daje upust 10 %". Na tym mniej czy wiecej polega marketing. Jak mam zachęcić ludzi oferując im okazyjnego zakupu. To chyba jest proste że jak kupie towar od producenta z jakimś rabatem ,to nie oddam to ludzią za ta samą cene.
(gdzie sens).A jeśli chodzi o zobowiązania to moge ustalić miesięczną kwote, za którą za którą klubowicze muszą zrobić zakupy. W innym wypadku zabiore rabat.
Przecież nie o to chodzi. Nie dziwie się że miał Pan takie problemy z wynegocjowaniu upustu,z takim podejściem do sprawy.("to moje osobiste zdanie")
Przykro mi.

p.s Polecam lekture marketingu.

Dariusz J.
JK AUTO

hehe ale działanie marketingowe. poszukać na forum klubu i dać upust. normalnie mam polewkę.

upust wywalczyłem z producentem w zamian za konkretne działania na rzecz owego producenta. od kilku lat aktywnie działam w kilku klubach i stowarzyszeniach powiązanych z kilkoma markami i sportami motoryzacyjnymi. każdorazowo uzgadniam dość szczegółowo zasady udzielania upustów. zawsze staram się by i klub i sprzedawca byli z tego układu zadowoleni. 10% upustu dostaję zawsze gdy mam zamiar zrobić zakupy w sklepie motoryzacyjnym lub gdy spię w jakimś hotelu i nie muszę przy tym udowadniać przynależności do jakiejś formalnej lub nie grupy. ostatnio dostałem rabat na płyty K/G w hurtowni mimo że nie robiłem tam dużych zakupów. takie czasy że jeśli ktoś chce coś sprzedać to musi zachęcić kupującego.

skoro Pan chce się zareklamować to może proszę podac kilka przykładowych cen z pana asortymentu?? powiedzmy :

1. amortyzatory przód do toyoty cariny II 91'
2. klocki hamulcowe do toyoty celicy tył 90'
3. łączniki stabilizatora tył toyota corolla 94'
4. sonda lambda do silnika 4AFE Lean Burn
proszę podać ceny bez upustu detal dla klienta z ulicy.
pozdro

"hehe ale działanie marketingowe. poszukać na forum klubu i dać upust. normalnie mam polewkę". Skoro to wydaje się Panu zabawne.

To ja dam Pana 12% i uzna Pan to za swoje osobisty sukces. Dotychczas maksymalnie z wielkim trudem wywalczył pan 10%(zawsze to dwa wiecej)."normalnie mam polewke."

A co do rabatów to ja ostatnio jadłem W telepizzy i dostałem druga gratis pizze.Wywalczył Pan kiedys taką opcje??
Co to za jakies porównania do hoteli,płyty K/G,

"takie czasy że jeśli ktoś chce coś sprzedać to musi zachęcić kupującego"-Widze że pan zrozumiał,co napisałem.

Ja swoje napisałem, a jak pan chce się dowiedzieć ceny częsci to zapraszamy do naszego sklepu lub prosze do nas po prostu zadzwonić.

Pozdrawiam
Dariusz J

Cytat:
Ja swoje napisałem, a jak pan chce się dowiedzieć ceny częsci to zapraszamy do naszego sklepu lub prosze do nas po prostu zadzwonić.

przykro mi lecz mam za daleko. mam sklep w mojej wiosce i duży upust. każdy warsztat lub mechanik ma w nim na wstępie 20% a po dłuższej współpracy 35 i to jest upust max. większego niestety nie mogę uzyskać. mam na moim kompie dokładną ofertę głównych importerów i producentów części więc mogę dokładnie policzyć ile sklep lub warsztat ma marży.

zrobimy tak: ankieta czy użytkownicy forum chcą reklam czy też nie

Niech tak się stanie.

Stary żadna okazja podaj przykładowe ceny tak jak napisał Rogacek i wtedy pogadamy ja mam ok.35-45% upustu zależy jaki asortyment jako warsztat więc dla mnie 10% od ceny detalicznej brutto + marża to żadna okazja i koledzy wiedzą gdzie kupować więc jeśli ceny będą atrakcyjne to może......
Proszę podać ceny przykładowe tak jak np. pisze Rogacek

Pozdrawiam.

nie ma sie co dziwic ze taki watek zostal uznany za zwykłą reklame. i potwierdzam fakt ze do tej pory korzystamy tak, ze ktoś coś sprawdził i poleca
trzeba sie zastanowić nad podejsciem do takich tematow. niech forumowicze sie wypowiedza

Witam.

Proszę o cenę sondy lamda do silnika 4A-FE Lean Burn. Dzownić nie będę, ponieważ nie mam zamiaru stracić tych zaoszczędzonych pieniężków (10%) na rozmowę międzymiastową. Acha - jeszcze musi być na przesyłkę

Pozdrawiam

Kurna Panowie 10- 45% upustu? To ile zarabia się na częściach samochodowych?
Ja sprzedaje kompy i średni zysk to 5% (słownie pięć) w tym poskładanie do kupy i wgranie softu. Chyba założe sklep motoryzacyjny)))

Cytat:
2005-03-09 10:00:07, PiterK pisze:
Kurna Panowie 10- 45% upustu? To ile zarabia się na częściach samochodowych? Ja sprzedaje kompy i średni zysk to 5% (słownie pięć) w tym poskładanie do kupy i wgranie softu. Chyba założe sklep motoryzacyjny)))

Zauważ że sklepów komputerowych jak psów a klientów wcale nie tak wielu i koszt nowego kompa nie jest straszny. Możesz też zamontować co zechcesz i też działa, jak się zepsuje jakiś elelemt wywalasz i kupujesz nowy za 200 zł.

Stare auta (większośc na naszych drogach) potrzebują części, najlepiej tanich zamienników, więc popyt jest zdecydowanie większy i części w ASO dużo droższe, co pozwala sklepom auto-moto przycinać krocie na marżach.

Ha i tu jest fakt!
ostatnio chciałem kupić kondensator do malucha w hurtowni w DETALU 3.50 a w sklepie 6!!!!!!!

Ale nie wszyscy tak działają, bo lepiej oddać część swojego upustu klientowi tak żeby miał taniej niż w sklepie, a i tak trochę zostanie do tego klient naprawia więc, warsztat działa, ludzie mają robotę, interes się kręci.
A o to chyba chodzi?!?!?

Pozdro.